Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 08 квітня 2020, питання №15948

Как лишить дольщика права на долю

Здравствуйте уважаемые юристы,,помогите разобраться.Я преватизировала квартиру на себя и двоих детей,,тоесть 3 дольщика.Дочь не хочет общаться с матерью и знаться,тяжелый человек.Сын полностью оплачивает квартиру и меня содержит,я болею очень а инвалидности не видать.Я хочу от дочери требовать чтобы она отписала долю своему брату,она не оплачивает не каких комунальных услуг,,сын не хочет чтобы в один день она пришла и сказала что здесь ее доля.Если не захочет отказаться подскажите что можно сделать.Спасибо за ранее.

Відповіді юристів (2)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    или добровольно или в судебном порядке если есть все основания для этого

    "нужна детальная консультация или помощь в подготовке иска\заявы - обращайтесь - контакты можете найти в нете"

    Царьов Роман  Валерійович

    Сын полностью оплачивает квартиру и меня содержит. По поводу сын (он же брат) полностью оплачивает квартиру, может взыскать с нее 1/3 часть коммунальных услуг с дочери (сестры) по суду. Нужна будет помощь обращайтесь.

    Также, необходимо рассмотреть вопрос о взыскании алиментов с сына на содержание родителей (мать), почитайте может, что то подойдет, если нужна будет помощь обращайтесь.

    СІМЕЙНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    Глава 17ОБОВ'ЯЗОК ПОВНОЛІТНІХ ДОЧКИ, СИНА УТРИМУВАТИ БАТЬКІВ ТА ЙОГО ВИКОНАННЯ

    Стаття 202. Підстави виникнення обов'язку повнолітніх дочки, сина утримувати батьків

    1. Повнолітні дочка, син зобов'язані утримувати батьків, які є непрацездатними і потребують матеріальної допомоги.

    2. Якщо мати, батько були позбавлені батьківських прав і ці права не були поновлені, обов'язок утримувати матір, батька у дочки, сина, щодо яких вони були позбавлені батьківських прав, не виникає.

    Стаття 203. Обов'язок дочки, сина брати участь у додаткових витратах на батьків

    1. Дочка, син крім сплати аліментів зобов'язані брати участь у додаткових витратах на батьків, викликаних тяжкою хворобою, інвалідністю або немічністю.

    Стаття 204. Звільнення дочки, сина від обов'язку утримувати матір, батька

    1. Дочка, син можуть бути звільнені судом від обов'язку утримувати матір, батька та обов'язку брати участь у додаткових витратах, якщо буде встановлено, що мати, батько ухилялися від виконання своїх батьківських обов'язків.

    Дочка, син звільняються судом від обов’язку утримувати матір, батька та обов’язку брати участь у додаткових витратах, якщо буде встановлено, що мати, батько не сплачували аліменти на утримання дитини, що призвело до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три роки, і така заборгованість є непогашеною на момент прийняття судом рішення про визначення розміру аліментів на батьків.

    {Частину першу статті 204 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 2475-VIII від 03.07.2018}

    У виняткових випадках суд може присудити з дочки, сина аліменти на строк не більш як три роки.

    2. Несплата аліментів на утримання дитини, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три роки, підтверджується довідкою, виданою органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем у порядку, встановленому законом.

    {Статтю 204 доповнено частиною другою згідно із Законом № 2475-VIII від 03.07.2018}

    Стаття 205. Визначення розміру аліментів на батьків

    1. Суд визначає розмір аліментів на батьків у твердій грошовій сумі і (або) у частці від заробітку (доходу) з урахуванням матеріального та сімейного стану сторін.

    2. При визначенні розміру аліментів та додаткових витрат суд бере до уваги можливість одержання утримання від інших дітей, до яких не пред'явлено позову про стягнення аліментів, дружини, чоловіка та своїх батьків.

    Стаття 206. Стягнення з дитини витрат на догляд та лікування батьків

    1. У виняткових випадках, якщо мати, батько є тяжко хворими, особами з інвалідністю, а дитина (стаття 6 цього Кодексу) має достатній дохід (заробіток), суд може постановити рішення про стягнення з неї одноразово або протягом певного строку коштів на покриття витрат, пов'язаних з лікуванням та доглядом за ними.

    По поводу ее доли, то тут необходимо с ней договариваться, что бы она переоформила ее на брата.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України