Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 26 квітня 2020, питання №17769

Яе подати в суд на розлучення перебуваючи в місцях позбавлення волі?

Я знаходжусь у виправній колонії і мені потрібно розлучитися. З дружиною зв'язку не маю бо вона не хоче спілкуватись, свідоцтво про одруження в неї. Як отримати свідоцтво в РАЦС? Адміністрація установи не хоче цим займатись. Як покроково вирішити питання? Як правильно подати заяву до суду до якого саме, яка вартість судового збору.

Відповіді юристів (3)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Як покроково вирішити питання? Як правильно подати заяву до суду до якого саме, яка вартість судового збору.

    Вы можете в учреждении оформить доверенность на своего представителя. Он сможет по ней получить для Вас в РАГС повторное свидетельство о о браке. Готовите иск, подписываете его лично и отсылаете в суд по месту регистрации жены. Судебный сбор 840.80 грн. Это так, в двух словах.
    • Віктор Клієнт 4 роки тому

      Зрозуміло. Дякую. А як правильно оформити довіреність на представника, які дані при цьому потрібно зазначати і де можна взяти зразок такої заяви? Це може бути будь яка фізична особа чи обов'язково щоб це був юрист чи адвокат?

      • Жупинский Николай Андреевич
        Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

        Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

        Це може бути будь яка фізична особа чи обов'язково щоб це був юрист чи адвокат?

        Это может быть любое лицо, Ваш друг или родственник. Если это юрист то будет лучше, он же напишет для Вас исковое заявление и подаст его в суд. Доверенности, заверенные начальником УИН приравниваются к нотариальным. Образцов полно в инете. Если представителем будет юрист то он сам может составить для Вас текст доверенности. Ничего сложного, главное написать, на какие действия уполномочен предоставитель и в каких органах. В Вашем случае получить повторное свидетельство о регистрации брака в органах регистрации актов гражданского состояния РАГС.

        Ваши паспортные данные и данные представителя указываются в доверенности.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України