Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 02 червня 2020, питання №21019

Купленную квартиру могут отнять.

Ситуация такая:
В декабре 2019 купили квартиру. Владелец был один.
Сейчас на владельца квартиры подает в суд бывший муж (развод был в 2011) с просьбой признать сделку купли/продажи недействительной. У них есть несовершеннолетняя дочь (в собственниках жилья и прописанных не значилась)
Есть ли вероятность что иск мужа удовлетворят. и есть ли вероятность того что квартиру у меня отнимут.

Відповіді юристів (5)

    Жупинский Николай Андреевич

    Ситуация такая:

    В декабре 2019 купили квартиру. Владелец был один.Сейчас на владельца квартиры подает в суд бывший муж (развод был в 2011) с просьбой признать сделку купли/продажи недействительной. У них есть несовершеннолетняя дочь (в собственниках жилья и прописанных не значилась)Есть ли вероятность что иск мужа удовлетворят. и есть ли вероятность того что квартиру у меня отнимут.

    Если квартирв была приобретена в браке и является общпй собственностью супругов то такой вариант возможен.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Ситуация такая: В декабре 2019 купили квартиру. Владелец был один. Сейчас на владельца квартиры подает в суд бывший муж (развод был в 2011)

    с просьбой признать сделку купли/продажи недействительной. У них есть несовершеннолетняя дочь (в собственниках жилья и прописанных не значилась) Есть ли вероятность что иск мужа удовлетворят. и есть ли вероятность того что квартиру у меня отнимут.

    если квартира совместное имущество супругов - то 1\2 часть мужа - и тогда сделку могут признать недействительной

    Вам лучше нанять адвоката

    Марусяк Андрій Романович

    доброго дня! не маю достатніх відомостей для точної відповіді на дане питання, однак:

    1) якщо майно між колишнім подружжям не було розділене і чоловік претендував на частку в квартирі, то він мав подавати позов до жінки про поділ майна на частки. Для такого позову є строк давності три роки або три роки з дня, коли чоловік дізнався про порушення свого права. Вступайте в процес і заявляйте про порушення строків давності. У такому випадку вашому майну нічого не загрожує.

    2) якщо строки давності не пройшли, треба давати оцінку вашій ситуації на основі матеріалів справи.

    У БУДЬ-ЯКОМУ разі заявіть про порушення строків давності на поділ майна, також скажу, що спосіб захисту прав, який обрав колишній чоловік не є правильним і ви маєте виграти, найнявши юриста/адвоката

    Десятник  Володимир  Олексійович

    Запитання поставлено передчасно. Коли отримаєте копію позовної заяви, надішлете її для вивчення, навіть тоді можлива лише відповідь-припущення. Не існує наукового методу для передбачення дій суду та учасників майбутньої справи, зокрема, невідомо, чи пропущений строк позовної давності, а якщо пропущений, то невідомі причини його пропуску та чи визнає суд їх поважними. Ба більше, суд має право відмовити в задоволені позову на цій підставі тільки у разі, якщо визнає, що право позивача порушене.

    Иваненко Мария Владимировна

    Вас привлекли к рассмотрению дела в качестве соответчика? Информации мало, материалов дела, иска не видела. Так сложно что-то сказать, всякое бывает. Рекомендую нанять адвоката и не пускать процесс на самотек. Можете остаться без квартиры если есть основания для удовлетворения иска.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України