Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 17 липня 2020, питання №24550

Не звільняють за сімейними обставинами батька -одиночку

Я,батько -одиночка офіційно,виховую 15-ти річну доньку. Перебував в громадському шлюбі .Пішов на контракт. Так склалися обставини ,що жінка мене залишила ,неповнолітня дитина залишилась вдома одна. Матір доньки померла ще 7 років назад (в шлюбі не були ),але маю свідоцтво про смерть. Звернувся в військову частину з рапортом на звільнення за сімейними обставинами ,та переліком документів : свідоцтво про народження ,свідоцтво про смерть матері ,та справкою про склад сім"ї,що я дійсно проживаю лише з однією дитиною . Пройшов тиждень ,результатів ніяких немає ,звільняти не спішать ,та ще просять акт обстеження щоб зробив військкомісаріат житлово- побутових умов )) Як діяти в тікій ситуації ? Як довести свою правоту і не допустити ,щоб доньку забрали до дитячого будинку ,так як батьки мої доглядати за нею не зможуть ,батько -інвалід війни ,мама -пенсійного віку .

Відповіді юристів (1)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    Рекомендую звернутися зі скаргою до Уповноваженої ВР з прав людини та на урядову "гарячу" лінію.

    Якщо такий захід буде неефективний, то потрібно звертатися до суду.

    Взагалі, незрозуміло як військовий комісар має проникнути до вашого житлового приміщенні і зробити обстеження, тим більше тоді, коли там проживає неповнолітня дитина.

    Також, це не передбачено законом, тому вони не мають повноважень вимагати надання будь-яких інших документів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України