Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Земельне право, 04 вересня 2020, питання №28032

Получение бесплатно земельного участка

Живу в городе Одессе .хочу получить участок земли бесплатно.но увы не могу разобраться с кадастровой картой чтоб найти свободный участок.скажите вы мне можете помочь в этом вопросе?

Відповіді юристів (1)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго дня. З досягненням 18-ти річного віку кожен громадянин громадянин України має право безкоштовно отримати п’ять ділянок землі під різні цілі: будівництво будинку, гараж, садівництво, особисте селянське господарство і для будівництва дачного будинку. В цілому можна безкоштовно приватизувати 2,28 га землі.

    Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України, держава може передати громадянинові не більше двох гектарів для ведення особистого селянського господарства, для ведення садівництва – не більше 0,12 га. На будівництво житлового будинку в місті і селах виділяють різні площі землі, в селі можна одержати не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, а в місті – 0,1 га.

    Для дачного будівництва в законі передбачено не більше 0,1 га і для гаража – не більш 0,01 га. Безкоштовно приватизовувати можна кожен з видів ділянок тільки один раз, незалежно від того, чи є земля у членів сім’ї.

    Займаюсь пошуком земельних ділянок подачею клопотань на розробку проектів землеустрою щодо безоплатної приватизації, оскаржень відмов у суді. Звертайтесь через профіль.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України