Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 вересня 2020, питання №28235

Мать одиночка элементы

Добрый день.Я беременная и не в замужестве и не живу с папой ребёнка ,живу только с мамой пенсионеркой ,но по документам моя мама СПД и директором оформлена.Мне через месяц рожать,если я оформлю ребёнка только на себя,то с таким статусом у члена семьи где я живу мне элементы положено ?Ответьте пожалуйста,мне очень важен этот вопрос .Заранее благодарю

Відповіді юристів (5)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня! інформація про вашу маму для статусу дитинки не актуальнаі до неї не відноситься.

    Важливе питання, чи будете встановлювати батьківство.

    Якщо так, це суд, експертиза, потім позов на аліменти до батька дитини.

    Якщо ні, мати одиначка, допомога від держави (мінімальна), допомога оформлюватиметься за новими правилами, які? уточнюйте в соц.захисті.

    Для статусу мати одначки важливий факт батьківсва, шлюбу, а не статус вашої мами.

    • Ольга Клієнт 3 роки тому

      А если мы не живем вместе с отцом и не будем жить ,он признаёт ребёнка.Я так же буду получать от государства элементы как мать одиночка и смогу так же подать на отца ребёнка Тоже на элементы ?!

      • Марусяк Андрій Романович
        Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

        Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

        Отримати допомогу від держави стало складніше. https://www.kmu.gov.ua/news/z-1-lipnya-2020-r-dopo...

        за посиланням інформація, там багато винятків, наприклад, якщо ви не працюєте офіційно і не знаходитесь на обліку в центрі зайнятості, виплати не будеЮ якщо ви відмовляєтесь від роботи, яку надає центр зайнятості - виплат не буде, якщо у вашої родини є 2 авто - виплат не буде...

        Якщо у дитини буде батько, записаний у свідоцтві про народження, або встановлений рішенням суду, на аліменти можна розраховувати в будь якому разі.

        Одночасно дві допомоги - аліменти від батька і допомога держави - теоретично отримувати можна, однак ви можете не попасти під критерій допомоги від держави.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Добрый день, ваша мама к вашему ребенку, я имею в материальном плане не имеет значения. Если биологический отец не хочет признавать ребенка, то вам нужно будет признать отцовство после рождения в судебном порядке, оформляете вы ребенка как мать одиночка, а потом в судебном порядке признаете отцовство, и естественно будете иметь право на взыскание алиментов на ребенка, и на себя до достижение ребенком 3 лет (на себя), на ребенка будете получать как предусмотрено Семейным кодексом до 18 лет.

    • Ольга Клієнт 3 роки тому

      А если мы не живем вместе с отцом и не будем жить ,он признаёт ребёнка.Я так же буду получать от государства элементы как мать одиночка и смогу так же подать на отца ребёнка Тоже на элементы ?!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України