Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 06 жовтня 2020, питання №30328

Проблема с получением военного билета.

Как мне получить военный билет, если я его не получал и в армии не служил.
Я отучился, у меня было приписное, в армию не призывался, официально работаю, на предприятии есть военноучетный стол, где я зарегистрирован, ни разу повесток не было, и сам не являлся, так как молодая семья, дети, подработка, не до того было, банально забыл и не обращал внимания. Мне сейчас 37 лет, есть только приписное. Хотел прописаться по адресу, но требуют военный билет, а его мне не выдают и требуют прохождение военных сборов, медкомисии и прохождении службы. Но аргументировать свои слова законами, положениями и указами не могут.

Відповіді юристів (1)

    Владислав
    Владислав 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 6 років досвіду

    Відповідно до Закону України"Про військовий обов'язок і військову службу" призовний вік в Україні з 18-27 років. Після досягнення 27 річного віку, громадянин України підлягає постановці на військовий облік військовозобов'язаних.

    Це передбачає проходження медичного огляду та отримання за результатами військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

    У Вашому випадку Ви маєте звернутись до райвійськкомату із заявою про отримання військового квитка. Для цього вам також необхідно мати при собі копії паспорту, документів про освіту , а також довідку про відсутність судимостей. Іноді у військоматах вимагають також сертифікати від нарколога та психіатра.

    Стосовно призову на службу - Ви не підлягаєте призову, однак , дійсно Вас можуть призвати на збори строком (як правило декілька тижнів ). Але питання зборів треба обговорювати безпосередньо з представниками РВК. Наскільки відомо, збори військовозобов'язаних в цьому році не плануються більше.

    Стосовно неявки до військомату раніше Вас очікуватиме адміністративне покарання у вигляді штрафу за статтею 210 КУпАП - до 119 гривень.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України