Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 листопада 2020, питання №32689 700₴

Как продлить паспорт после 25 лет переселенцу из Донецка.

Имеется паспорт оформленный в 2012 году в Донецке, при достижении 25 лет необходимо вклеить фото.
Какие документы нужны для выполнения этой процедуры?
Если для этого нужна справка переселенца, то какие документы нужны для ее получения?
Помимо паспорта есть еще идентификационный код.
Был военный билет с негодностью, но он утерян, грозит ли это чем-то в процессе/результате обновления паспорта?
Если грозит, то как безопасно восстановить военный билет без угрозы попасть в армию или обойти факт его отсутствия?

Відповіді юристів (9)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Согласно Постановлению Кабмина от 25.03.2015 № 302, переселенцы могут подавать документы для восстановления утраченного паспорта по месту фактического проживания, указанного в справке о постановке на учет ВПЛ.

    Более того, в период карантина лица, которые не были взяты на учет как ВПЛ (не имеют «справки переселенца»), могут обращаться за оформлением паспорта в любое подразделение Государственной миграционной службы Украины. Так, согласно Закону Украины от 17.03.2020 № 530, оформление документов, удостоверяющих личность, в период действия карантина осуществляется по месту обращения лица.

    При достижении 25-ти и 45-ти летнего возраста в паспорт можно вклеить фото, получать ID-карту необязательно

    Сейчас так же, как и раньше, лица, которым исполняется 25 и 45 лет, могут не получать ID-карту вместо паспорта в виде «книжки» (образца 1994 года), если, конечно, у них нет такого желания.

    Да, пока еще продолжает действовать процедура вклеивания фотографии в бумажный паспорт.

    Если гражданину исполнилось 25 или 45 лет в период действия карантина,то он сможет вклеить фото в паспорт в течение 30-ти календарных дней с даты прекращения карантина. Если срок для вклеивания фотографии не истек до дня введения карантина, то течение этого срока будет продолжено со дня прекращения карантина (Заключительные положения ЗУ «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины, направленных на предотвращение возникновения и распространения корона вирусной болезни (COVID-19)»).

    Хандрыга Татьяна Вадимовна
    Хандрыга Татьяна Вадимовна 3 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 7 років досвіду

    Добрый день!

    Внутренне перемещенные лица (ВПЛ) могут подать заявление и документы в территориальное подразделение Государственной миграционной службы (ГМС) по месту жительства, что подтверждается справкой о постановке на учет ВПЛ.

    Документы, необходимые для вклеивания фотографии:

    — заявление о вклеивании фотографии;

    — паспорт гражданина Украины образца 1994 года (в форме книжечки)

    — две фотографии размером 3,5 х 4,5 см с изображением, которое соответствует достигнутому лицом возраста (25 или 45 лет);

    Военный билет предоставлять не нужно.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день, Дмитро!

    Відповідно до підпункту 3 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (набрав чинності 17.03.2020) установлено, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом.

    Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

    Відповідно до пункту 4 розділу ІІ «Прикінцеві положення» цього Закону установлено, що оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, у період дії карантину здійснюється за місцем звернення особи.

    Також, Ви як особа місце проживання якої зареєстровано на тимчасово окупованій території України Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, у Донецькій та Луганській областях, подаєте заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем звернення.

    При цьому, якщо не пройшов 1 місяць, після досягнення 25- річного віку, Вам не треба отримувати паспорт громадянина України у формі ID-картки, а просто звернутися за її вклеюванняи і паспорт громадянина України у формі книжечки у Вас буде діючий.

    Документи:

    • заява про вклеювання фотокартки;
    • паспорт громадянина України зразка 1994 року;
    • дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому особою віку;
    • у разі подання паспорта зразка 1994 року, оформленого територіальним підрозділом ДМС, який припинив діяльність або тимчасово не здійснює свої повноваження, заявник додатково подає всі наявні документи, у тому числі документи, що містять фотозображення особи;
    • рішення суду (для осіб, які не звернулася в установленому законодавством порядку для вклеювання фотокартки до паспорта зразка 1994 року та не бажають здійснювати обмін паспорта зразка 1994 року на паспорт у формі картки).

    Термін розгляду заяви:

    У п’ятиденний термін із дня звернення.

    За потреби проведення додаткової перевірки інформації, поданої заявником, строк вклеювання фотокартки продовжується не більше ніж на 30 календарних днів, про що інформується заявник у письмовій формі.

    Військовий квиток Вам потрібен, якщо Вам треба зареєструвати місце проживання або знятися з реєстрації, для вклеювання фото в паспорт він не потрібен.

    У разі прибуття до військкомату:

    -Вас повинні поставити на військовий облік (якщо це новий військкомат, зобов'язати принести документи для заведення особовох справи та для отримання військового квитка, а також, направити на медкомісію військового комісаріату;

    -строкова служба Вам не загрожує, так як Вас визнано не придатним, був військовий квиток, до речі є його копія?

    -загрожує адміністративна відповідальність за втрату військового квитка за статтею 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від 17 до 51 грн. (Кодекс України про адміністративні правопорушення: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text);

    -у разі визнання придатним, при в відстуності підстав для отримання відстрочки від можливої мобілізації, можуть вручити мобілізаційне розпорядження, шляхом його вклеювання до нового військового квитка (підстави для відстрочки від можливої мобілізації, зазначені у статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text).

    Незаконні дії працівників Територіального органу Державної міграційної служби, Вы маєте право оскаржити, шляхом подання скарги до Державної міграційної служби України:

    https://dmsu.gov.ua/pro-dms/kerivnicztvo-dms.html

    https://dmsu.gov.ua/pro-dms/struktura-ta-kontakti...

    та шляхом подання позовної заяви до Окружного адміністративного суду, в порядку Кодексу адміністративного судочинства України:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15

    У разі наявності запитань звертайтеся!

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня, Дмитро!

    Відповідно до підпункту 3 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (набрав чинності 17.03.2020) установлено, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення. Це означає, що заяву про вклеювання паспорту Ви можете спокійно подати протягом 30 днів після скасування карантину.

    Відповідно до пункту 4 розділу ІІ «Прикінцеві положення» цього Закону установлено, що оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, у період дії карантину здійснюється за місцем звернення особи.

    Звернутися до територіального підрозділу ДМС України за зареєстрованим місцем проживання, або до відповідного центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

    У разі, коли особа не має місця проживання, за адресою якої вона може бути зареєстрована, та з певних причин не може або не бажає отримувати статус бездомної особи, або знята з реєстрації місця проживання для вклеювання фотокартки по досягненню 25 чи 45-річного віку, слід звернутися до територіального підрозділу ДМС України або центру надання адміністративних послуг за останнім зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання

    Особа, місце проживання якої зареєстровано на тимчасово окупованій території України Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, у Донецькій та Луганській областях, подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем звернення;

    Внутрішньо переміщена особа подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем проживання, що підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

    Вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України здійснюється безкоштовно.

    Подача заяви

    Подається заявником особисто.

    Необхідні документи
    • заява про вклеювання фотокартки;
    • паспорт громадянина України зразка 1994 року;
    • дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому особою віку.
    Військовий квиток не потрібний!

    Всього найкращого!

    Пользователь не активен
    100%
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, 5 років досвіду

    Добрый день! В течении месяца вы обязаны вклеить фото в паспорт по достижению 25 лет , если вы пропустили это срок- то следует замена книжечки паспорта на id-карту, а так же уплата административного штрафа.

    1. Вам стоит обратиться в ЦНАП или в территориальное подразделение ДМС- район выбирается по действующему или последнему месту регистрации. Если место регистрации на оккупированной территории- то обратиться стоит в территориальное подразделение ДМС.

    2.Документы:

    2.1. Заявление(пишется на месте )

    2.2.Паспорт Украины

    2.3. 2 фотокарточки 3,5х4,5

    2.4.В случае если у вас паспорт образца от 1994 года стоит подать документы в которых имеется Ваше фото (водительские права)

    Если вы обращатесь в ЦНАП- то через интернет заходите на сайт ЦНАП выбираете район- далее выбираете- вклеивание фото в паспорт по достижению 25 лет- регистрируетесь по вашему выбору на определенную дату и выбираете время- Вам приходит талон с номером в живой очереди.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    чинним законодавством передбачено, що оформити паспорт у вигляді ID-картки може будь-який громадянин України по досягненні 14-річного віку. Також надається можливість замінити наявний паперовий паспорт-книжечку на ID-картку по досягненні 25- або 45-річного віку, при втраті чи викраденні паспорта, у разі виявлення в паспорті помилок, пошкодження чи закінчення терміну його дії.Особам, які проживають на непідконтрольній території Донецької, Луганської областей і не є внутрішньо переміщеними особами, для отримання ІD картки необхідно звертатися до територіального підрозділу Міграційної служби України, на який покладено виконання функцій того підрозділу ДМС, який розташований за місцем реєстрації особи й тимчасово не виконує своїх функцій унаслідок ООС.

    Переміщеним особам слід звертатися до територіального підрозділу Міграційної служби, розташованого за місцем їх реєстрації як ВПО; центру надання адміністративних послуг/державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або його відокремленого підрозділу – за умови наявності обладнання для оформлення заяв-анкет засобами Єдиного державного демографічного Реєстру.Якщо особа визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, документи та заява-анкета подаються одним із її законних представників (одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників).

    Перед зверненням до територіальних органів ДМС Вам було б добре отримати довідку тимчасово переміщеної особи з непідконтрольної зони проведення ООС(Довідка переселенця) згідно Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» паспорт Вам буде виготовлено у установі за місцем звернення на підставі довідки , заяви та доданих до неї документів( паспорту РНОКПП(ИНН).

    Виходячи з суті питання Вам достатньо було вклеїти фото.

    Письмову відмову оскаржіть до суду.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня! моя відповідь дійсна, якщо ще не пройшов 1 місяць з дня, коли свам виповнилось 25 років.

    Віськовий квиток: він вам потрібен при офіційному працевлаштуванні, зміні приписки, інші дії; При вклеюванні фото він вам не потрібен.

    Ви можете його відновити, звернутись до військомату із заявою про втрату квитка. Вам нададуть повістку на проходження медкомісії. Медкомісія може поставити вам інший діагноз і призвати в армію. Рекомендую вам відновлювати квиток, після 27 річного віку, а якщо вам терміново - не в призивні місяці ( у нас призов жовтень-грудень, березень-травень)

    ПАСПОРТ

    https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-u...

    - при вклеюванні фото в паспорт без пропущеного строку, військовий квиток вам не потрібен;

    - якщо строк 1 місяць не пропущено, то довідка переміщеної особи вам не потрібна;

    - код не потрібен;

    - звертайтесь до ЦНАП за місцем вашого проживання, документи:

    • заява про вклеювання фотокартки (виготовляється на місці);
    • паспорт громадянина України зразка 1994 року (дваш паспорт книжечка);
    • дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому особою віку;
    • у разі подання паспорта зразка 1994 року, оформленого територіальним підрозділом ДМС, який припинив діяльність або тимчасово не здійснює свої повноваження, заявник додатково подає всі наявні документи, у тому числі документи, що містять фотозображення особи; приготуйте копію і оригінал для ознайомлення - посвідчення водія, студентський квиток, паспорт для виїзду за кордон, інші документи з фотографією (військовий квиток був би теж належним документом)

    головне не пропустіть строк 1 місяць.

    Ковальчук Владимир

    Вклеивание фотографий осуществляется в порядке, установленном приказом МВД от 13.04.2012 N 320, согласно которому для вклеивания фотографий в паспорт нужно обратиться в центр предоставления административных услуг и подать:

    1) паспорт;

    2) две фотографии 3,5 х 4,5 см (согласно установленным требованиям фотографии должны быть выполнены из одного негатива, с изображением лица исключительно анфас, без головного убора, изготовленными на тонкой белой или цветной фотобумаге без уголка. Для граждан, которые постоянно носят очки, обязательно фотографирование в очках).УВАГА!

    Особа, місце проживання якої зареєстровано на тимчасово окупованій території України Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, у Донецькій та Луганській областях, подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем звернення;

    Внутрішньо переміщена особа подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем проживання, що підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

    Підстави для відмови у наданні послуги
    • недосягнення особою відповідного віку;
    • особа подала не в повному обсязі документи та інформацію, необхідні для оформлення й видачі паспорта зразка 1994 року;
    • особа звернулася пізніше, ніж через місяць після досягнення 25- або 45-річного віку, та не надала відповідне рішення суду згідно із законодавством (у такому разі паспорт зразка 1994 року підлягає обміну на паспорт у формі ID-картки).
    • Государственная миграционная служба Украины отмечает, что в период действия карантина не будет применять штрафные санкции за несвоевременное обращение граждан в подразделения ГМС для оформления ID-карты или вклеивания фото в паспорт.
    • Переселенцы из Донбасса теперь могут оформить паспорт в ближайшем подразделении Государственной миграционной службы по фактическому месту жительства или пребывания лица.
    Мєньков Андрій Васильович

    Доброго дня Дмитре!

    Особа, місце проживання якої зареєстровано на тимчасово окупованій території України Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, у Донецькій та Луганській областях, подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем звернення;

    Для отримання довідки необхідно звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (собес) за місцем фактичного проживання.

    Внутрішньо переміщена особа (ВПО) подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС за місцем проживання, що підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

    Заява про постановку на облік в якості ВПО містить наступну інформацію про заявника:

    прізвище, ім'я та по батькові;

    громадянство;

    дата та місце народження;

    стать;

    відомості про малолітніх, неповнолітніх внутрішньо переміщених осіб, які прибули разом з ним (у разі необхідності);

    відомості про законних представників, які супроводжують малолітню дитину, недієздатних осіб або осіб, дієздатність яких обмежена;

    відомості про зареєстроване і фактичне місце проживання;

    адреса, за якою з особою може здійснюватися офіційне листування або вручатися офіційна кореспонденція, та контактний номер телефону;

    обставини, що спричинили внутрішнє переміщення;

    повідомлення особи про непричетність до скоєння злочинів або співучасті у злочинах;

    відомості про житлові, соціальні, медичні, освітні та інші потреби;

    відомості про наявність інвалідності та потреби в технічних та інших засобах реабілітації;

    відомості про місце навчання / виховання дитини (найменування закладу);

    відомості про працевлаштування, освіту, спеціалізацію професійної освіти, посаду, професію.

    Для отримання довідки переселенця разом із заявою необхідно подати один з документів, що засвідчує особу та підтверджує громадянство України:

    паспорт громадянина України (для повнолітніх);

    свідоцтво про народження дитини (для повнолітніх);

    інший документ, що посвідчує особу та підтверджує спеціальний статус заявника.

    Якщо в документі є відмітка про реєстрацію місця проживання на тимчасово окупованій території України або в районі проведення АТО, довідка переселенця або відмова у видачі довідки (із зазначенням причин та підписана керівником уповноваженого органу) видається заявнику в день подачі заяви.

    Якщо в документі немає відмітки про реєстрацію місця проживання на тимчасово окупованій території України або в районі проведення АТО, заявник надає докази, що підтверджують факт проживання на цій території.

    Такими доказами можуть бути:

    військовий квиток з відомостями про проходження військової служби;

    трудова книжка з записами про трудову діяльність;

    документ, що підтверджує право власності на рухоме або нерухоме майно;

    рішення державної адміністрації, виконавчого органу міської чи районної ради про влаштування дитини до дитячого закладу, в прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, встановлення опіки чи піклування;

    медичні документи;

    фотографії;

    відеозаписи;

    інші документи.

    Довідка переселенця безстрокова, але може бути скасована якщо внутрішньо переміщена особа:

    подала заяву про відмову від довідки;

    вчинила злочин:

    дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;

    посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;

    терористичний акт;

    втягнення у вчинення терористичного акту;

    публічні заклики до вчинення терористичного акту;

    створення терористичної групи чи терористичної організації;

    сприяння вчиненню терористичного акту;

    фінансування тероризму;

    здійснення геноциду, злочини проти людяності або військового злочину;

    повернулася в покинуте місце постійного проживання;

    виїхала на постійне місце проживання за кордон;

    подала завідомо недостовірні відомості.

    Окрім довідки ВПО для вклеювання фото подаються такі документи:

    заява про вклеювання фотокартки (подається особисто);

    паспорт громадянина України зразка 1994 року;

    дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому особою віку;

    у разі подання паспорта зразка 1994 року, оформленого територіальним підрозділом ДМС, який припинив діяльність або тимчасово не здійснює свої повноваження, заявник додатково подає всі наявні документи, у тому числі документи, що містять фотозображення особи;

    рішення суду (для осіб, які не звернулася в установленому законодавством порядку для вклеювання фотокартки до паспорта зразка 1994 року та не бажають здійснювати обмін паспорта зразка 1994 року на паспорт у формі картки).

    Для вклеювання фото надання інших документів, зокрема військового квитка, не передбачено.

    Вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України здійснюється безкоштовно.

    Підстави для відмови у наданні послуги

    недосягнення особою відповідного віку;

    особа подала не в повному обсязі документи та інформацію, необхідні для оформлення й видачі паспорта зразка 1994 року;

    особа звернулася пізніше, ніж через місяць після досягнення 25- або 45-річного віку, та не надала відповідне рішення суду згідно із законодавством (у такому разі паспорт зразка 1994 року підлягає обміну на паспорт у формі ID-картки).

    Строк звернення до територіального підрозділу ДМС України

    Не пізніше ніж через місяць після досягнення 25- або 45 - річного віку.

    Відповідальність за порушення міграційного законодавства України

    Стаття 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення»

    Проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання

    Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання - тягнуть за собою попередження.

    Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України