Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 14 грудня 2020, питання №34890

Кредитна картка, борг.

Добрий вечір, я не плачу кредитну картку, вже місяць мені дзвонять колектори, банк пумб, питання на мені є земельна ділянка і все чі можу я перевести, чі зробити дарчу на свою дитину їй 9 років, щоб не забрали землю, дякую.

Відповіді юристів (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Добрий вечір.

    У разі наявності заборгованості за кредитним договором, то в разі непогашення її в добровільному порядку, кредитодавець має право звернутися до суду з позовом про стягнення боргу. Виконання судового рішення буде здійснюватися в рамках виконавчого провадження, в межах якого можуть накласти арешт на майно та звернути стягнення на нього в рахунок погашення заборгованості.

    Водночас дії колекторів наразі лише є психологічним тиском на Вас, без рішення суду не може бути звернуто стягнення на майно.

    Ви можете укласти договір дарування, однак є ризик визнання такого договору фіктивним за позовом банку, у разі якщо у Вас велика сума кредиту.

    Для детальнішої відповідні, необхідно аналізувати всі обставини справи.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    До момента наложения ареста на Ваше имущество Вы можете распоряжаться ним по своему усмотрению, в том числе подарить своему ребенку.

    Однако, Вы должны учесть, что совершение всех сделок с участием несовершеннолетних осуществляется с согласия органа опеки и попечительства, поэтому для оформления дарственной на ребенка Вам будет необходимо их согласие (а это займет определенное время).

    Если Вам необходимо произвести переоформление в ближайшее время - поищите другого (надежного) родственника для дарения.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України