Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 01 січня 2021, питання №35681

Онлайн кредити, фінансові зобов'язання дружини якщо кредит взяв чоловік

Чоловік набрав онлайн кредитів , сума по процентах виросла нереально велика. Я як дружина , несу відповідальність за його фінансові зобов'язання у разі не сплати їх ним ?

Відповіді юристів (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    ч. 4 ст. 65 СК України встановлює, що договір, укладений одним із подружжя в інтересах сім'ї, створює обов'язки для другого з подружжя, якщо майно, одержане за договором, використане в інтересах сім'ї.

    Як вбачається з наведеної норми, другий з подружжя стає солідарним боржником за наявності двох умов: договір укладено в інтересах сім’ї та майно, яке одержане за договором використано в інтересах сім’ї.

    Таким чином, якщо договір, наприклад, кредиту укладений одним з подружжя, він породжує боргове зобов’язання щодо його повернення для іншого, незважаючи на те, що такий договір підписаний одним з подружжя, але за обов’язкової наявності вищенаведених умов.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Ви можете відповідати за боргами Вашого чоловіка, якщо він напозичав під час перебування в шлюбі з Вами. В Сімейному кодексі України міститься суперечлива норма, за якою вступ у договірні відносини одним з подружжя може мати правові наслідки для другого з подружжя.

    Можете звертатись до мене для надання платних юридичних послуг з цього питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України