Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

20 січня 2021, питання №36622

Як отримати заборгованість по аліментах

Дочці 14 років, батько не виплачує аліменти, має заборгованість більше 40 тис.грн. не працює, авто не має, будинку не має. Як можна отримати заборговані аліменти?

Відповіді юристів (1)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 3 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    1. Взяти довідку у виконавчій службі про помісяну заборгованість. На її основі розрахувати пеню та подати позовну заяву до суду про стягнення пені. Це фактично подвоїть цей борг.

    2. На підставі довідки скласти заяву до поліції про злісне ухилення від сплати аліментів - вони будуть змушені приягнути боржинка д адмін або кримінальної відповідальності (якщо боржник не буде робити спроб оплачувати борг)

    3. У держвиконавця уточнити - які застосовані ним заходи - накладення штрафів, позбавлення прав керування авто, заборона виїзду за кордон і т.д. В разі недопрацювань виконавця - оскаржувати його дії.

    Більш детально та предметно розповім в особистій консультації - для цього звертайтеся через цей сайт.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України