Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 28 січня 2021, питання №37096

Що потрібно для судового встановлення зустрічей з дитиною?

Доброго дня.
Розведений 1,5 роки,є дитина 3.5 роки,проживаємо в різних містах. Раніше брав дитину через вихідні без проблем,зараз мати дитини не дає по різному це аргументуючи,приїздити до дитини не забороняє,але для мене це накладно.
Як вирішити зустрічі з дитиною через суд,щоб забирати на вихідні до себе та які фактори впливають на таке рішення суда.?

Відповіді юристів (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Добрый день!

    1. Родители и суд должны действовать в интересах ребенка.

    2. Я сомневаюсь, что суд посчитает интересом 3,5-летнего ребенка, его отрыв от привычной среды и его уезд на короткое время в другую местность, в другую обстановку и в окружение других людей.

    3. Не ствьте свои желания выше интересов ребенка.

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    В даному випадку для вирішення наведеної ситуації можна звернутися безпочередньо в суд або в орган опіки та піклування, який встановить графік та порядок зустрічей з дитиною.

    Суд при вирішенні питання буде виходи з найкращих інтересів дитини та аналізувати умови Вашого місця проживання, фінансовий стан, ставлення дитини до Вас як до батька тощо.

    У разі необхідності детальнішої консультації та юридичної допомоги, то звертайтесь через мій профіль.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України