Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 10 лютого 2021, питання №37858

Чи можливо зменшити суму аліментів?

Добрий день! Чи можливо зменшити суму аліментів на дитину від першого шлюбу (1/4 від доходу місцевості, плюс 500грн твердої грошової валюти на ліки), разом виходить 3000грн.Чоловік безробітній, а я вагітна, хочемо розписатися.

Відповіді юристів (3)

    Шульга Светлана Леонидовна
    Шульга Светлана Леонидовна 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 18 років досвіду

    Відсотковий мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину від 1 липня 2021 року: для дітей віком до 6 років складає: 1006,50 гривні; для дітей віком від 6 до 18 років - 1255 гривень.

    Можна подати до суду про зменшення розміру аліментів, стати на облік до ЦЗ як безробітний, надати довідку про вагітність другої дружини, що спричинило погіршення платоспроможності та визначити аліменти у твердій грошовій сумі.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    В Вашей ситуации скорее всего уменьшит на основании решения суда не получится никак - размер 1/4 от дохода - это самый минимальный, который может быть, 500 грн. на лекарства - судя по всему ребенок болен и требует постоянного приема препаратов.

    Вы можете сделать единственное - мужу необходимо стать на учет в центр занятости - в этом случае из его пособия будут взыскиваться алименты в размере минимального гарантированного дохода на ребенка соответствующего возраста + 500 грн. на лекарства

    мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Мінімальний гарантований розмір аліментів тепер становить: для дітей до 6 років - 960,5 грн; для дітей віком від 6 до 18 років - 1197,5 грн.

    Если муж трудоустроится - из его заплаты будут отчислять 1/4 его реального дохода (если это минимальная з/п - около 1 500 грн.) + 500 грн. на лекарства.

    После рождения Вашего ребенка можно будет попробовать уменьшить размер алиментов на 1/6 часть от доходов, но это уже в судебном порядке.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    В данной ситуации шансы на уменьшение равны - 0

    В данной ситуации сначала зарегистрируйте брак и станьте на учет в центр занятости а еще лучше такой иск подать после рождения ребенка - тогда шансы у ВАс увеличатся

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України