Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 09 березня 2021, питання №39250

Квартира здається в наєм

Доброго дня. Чи правда те, що нібито є такий закон, в якому йдеться про те, що коли люди які знімають квартиру, але платять з під свого імені то, вони можуть стати новими власниками цієї квартири ?

Відповіді юристів (3)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Доброго дня!

    Договір оренди житла надає орендару лише право користування житлом, але не право власності на нього, навіть якщо орендар сплачує комунальні послуги від свого імені. Житло як належало - так і належатиме його власнику.

    З повагою, адвокат Тетяна Власенко .

    Савоста   Ірина   Михайлівна
    Савоста Ірина Михайлівна 3 роки тому

    Адвокат, м. Сновськ, 5 років досвіду

    Доброго дня. Відповідь на Ваше питання- ні. Якщо квартира має власника( власник не відмовляється від права власності на квартиру), а Ви є квартиронаймачем, то з цих підстав Ви не станете новим власником квартири.

    Підстави набуття права власності — це передбачені законом юридичні факти, за наявності яких особа набуває майно, стає його власником. підставами набуття права власності є наприклад, договір купівлі-продажу, заповіт, рішення суду; способами набуття права власності є передання речі, державна реєстрація правочину або права тощо. Для договорів, які потребують нотаріального посвідчення та у певних випадках державної реєстрації, факт їх укладення служить не тільки підставою, а й способом набуття права власності.

    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    Крижановська Єлізавета Сергіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Херсон, 19 років досвіду

    Доброго дня! Вказана норма є якщо майно яким ви користується являється комунальною власністю а не приватною, тобто власником являється місто в якому знаходиться майно. У разі, якщо майно належить на праві приватної, сумісної , часткової власності, Ви можете стати її власником у разі якщо один з Валасників продасть подарує Вам це майно).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України