Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 06 квітня 2021, питання №40797

Чи може громадянин Камеруна керувати транспортним засобом на території України?

Доброго вечора. Сталася ситуація. Працівники патрульної поліції зупинили транспортний засіб (із за порушення ПДР), зареєстрований на українських номерах, водій-громадянин Камеруна, перебуває на Україні з інтернаціональним посвідченням водія, передбаченим Конвенцією ООН про дорожній рух, дійне до 2023 року. Поліцейські стверджували, що громадянин Камеруна не має права керувати транспортним засобом на території України, згідно Віденською конвенцією і що Україна не є членом ООН і їм байдуже на інтернаціональне посвідчення водія. В результаті чого винесли постанову про накладення адміністративного стягнення по стправі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі за ч.1 ст. 122 КУпАП та ч. 2 ст. 126 КУпАП. Підскажіть будь-ласка що в такому випадку робити?

Відповіді юристів (1)

    Кирюшин Артем Андреевич

    Доброго дня.

    В даному випадку працівники патрульної поліції діяли неправомірно.

    Доцільним буде оскаржити постанову про накладення адміністративного стягнення на водія в порядку адміністративного судочинства в районний суд за місцем або реєстрації місця проживання водія або місцем знаходження управління патрульної поліції. Строк подання позову за такою категорією справ становить 10 днів з дати винесення постанови.

    Якщо вам потрібна допомога в оскарженні вказаних дій - звертайсь, буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України