Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 травня 2021, питання №42394

Доброго дня МФО скористалась послугами нотаріуса про виконавчий напис нотаріуса де строки подання такого напису уже більше 3років що проти закону

Доброго дня МФО скористалась послугами нотаріуса і зробили виконавчий напис нотаріуса на суму яка значно перевищує борг, виконавчий напис нотаріуса здійснений з порушенням законом щодо строків напису небільше 3років але напис зробили хоть уже більше 3років напис попав до виконавчої служби і прислали листа повідомлення про відкриття постанови а арешт майна або грошових активів. Тут питання в слідуючому чи може виконавча служба описувати майно якщо боржник не являється власником майна тільки прописаний та практично не живе за цією адресою? Дякую!

Відповіді юристів (8)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 2 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    Це ясно - АЛЕ - виконавчий напис нотаріуса здійснений по даті у квітні 2021 року (це нотаріус повинен був перевіряти документи у стягувачів (заявників)). А ось він вчинив, і, відповідно - цілком законно держ виконавець відкрив провадження, по якому і відбудеться стягення з Вас коштів по якомусь там кред договору новим кредитором. Інше питання, що Головкіній Я.В. 19.04.2021 року анульовано свідоцтво на право зайняття нотаріальною діяльністю. Переконана, що напис вчинений з порушенням процедури та норм законів України, але таки зроблений і провадження вже є.

    Вам все рівно потрібно це виконавче провадження закривати шляхом визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню через суд. Додатково Вам необхідно підготувати запит на Веллфін для отримання від них документів, які підтверджують їх право вимоги та інших і розрахунку заборгованості.

    Більш детально - звертайтеся на narbutt@meta.ua або ж через цей сайт - проконсультуємо по тлф, допоможемо дистанційно в підготовці комплекту документів по цій справі.

    Сергій Клієнт 2 роки тому

    звідки ви взяли дату анулювання ліцензії саме 19.04.2021, в реєстрі пишиться без дати а просто анульовано тимчасово

    Сергій Клієнт 2 роки тому

    Просто виконавчий напис трішки раніше був зроблений чим ви вказали про дату анулювання ліцензії нотаріуса! Тай найголовніше що турбує чи мають вони право описувати імущество коли людина там просто прописана?

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 2 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    Мають, але лише людини, яка є власником. По досвіду скажу - що ніхто з виконавців цим особливо не бавиться, їм це витратно і по часу та і по зусиллям. Тобто , думаю, вони навіть не приїдуть до Вас. Ну і суми стягнень там - не такі вже і великі.

    • Сергій Клієнт 2 роки тому

      ну виконавчий напис нотаріуса впаяли 20мінмальних зарплат

    • Сергій Клієнт 2 роки тому

      Тобто державні виконавці мають право описувати майно навіть коли просто прописаний?

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 2 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    Тай найголовніше що турбує чи мають вони право описувати імущество коли людина там просто прописана?

    Щодо дати то можу надіслати документ (копію) щодо анулювання свідоцтва. Вкажіть куди переслати.

    Тут прікріпити у відповіді не маю змоги.

    Це дата Наказу мінюсту, а саме рішення кваліфікаційної комісії аж 05.04.2021 року - протокол №3

    • Сергій Клієнт 2 роки тому
      1. Якщо можете пришліть фото або картинку дати анулювання свідоцтва нотаріуса на почту serzkrivosea@gmail.com

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України