Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 27 травня 2021, питання №42905

Питання по Довіреності для передоручення (переоформлення) авто

Добрий день.
Питання стосовно авто:
Мати та 3 синів вступили в право спадку від батька, всі в рівних долях. На цьому етапі їм нотаріус сказав, що вони не можуть відмовитись від права власності на користь одного з членів родини.
Авто було переоформлене, виданий новий тех.паспорт.
Були виписані окремі довіреності від всіх на третю особу (як побачили пізніше – без права передоручення, хоча нотаріуса повідомляли, що авто буде переоформлюватися і перепродаватися). Переоформити авто не змогли, оскільки на одному з власників великі борги і допоки він їх не виплатить переоформити на нового власника неможливо.

Зараз також зіткнулися з тим, що авто не можна переоформити по довіреності ні на кого третьою особою.
Нотаріус який робив ці довіреності сказав, що для такого можливий лише варіант – що знову збирати всю родину власників і виписувати нові довіреності.

Питання:
1. Чи можна робити уточнення до довіреності на третю особу?
2. Чи можна виписати ОДНУ довіреність від всіх членів родини на третю особу?
3. Чи можуть родичі написати відмову від власності на користь одного члена родини? Яка процедура?
4. Чи може зняти авто з реєстрації третя особа (на яку виписана довіреність без права передоручення)?
5. Можливо з практики є ще якісь можливі варіанти?

Відповіді юристів (1)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Доброго дня! На Ваші запитання:

    1. Чи можна робити уточнення до довіреності на третю особу? Уточнення довіренності не передбачені законодавством, це відповідальність нотаріуса, тому - нова довіренність.

    2. Чи можна виписати ОДНУ довіреність від всіх членів родини на третю особу? Так, можна виписати одну довіренність від всіх членів родини на третю особу. Це кращий варіант для вашої ситуації.

    3. Чи можуть родичі написати відмову від власності на користь одного члена родини? Яка процедура? Відмова від власності не передбачена, лише дарування або продаж.

    4. Чи може зняти авто з реєстрації третя особа (на яку виписана довіреність без права передоручення)? Зняти авто з реєстрації можливо, якщо таке повноваження записане в довіренності, а далі що? нова довіренність?

    5. Можливо з практики є ще якісь можливі варіанти? Кращий варіант для вас - одна довіренність від усіх співвласників на одну особу (все інше - довго та дорого).

    Будуть питання звертайтесь. Контакти в профілі. Щасти Вам.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України