Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Медичне право, 06 липня 2021, питання №44550

Обучение в интерантуре

Подскажите пожалуйста! У меня дочка закончила киевский мединститут и получила диплом в 2021 году. У нее иностранное гражданство и постоянный вид на жительство в Украине. В приеме в интернатуру ей в ее вузе отказали. Сказали, что иностранцам нельзя. Разве с ПВЖ нельзя ей учиться в интернатуре? Речь идет о платном обучении.

Відповіді юристів (1)

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Здравствуйте, Баграт!

    Ваша дочь обучалась на контракте?

    Такой отказ является незаконным, потому нужно его обжаловать.

    Закон України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3773-17/conv#n...):

    Стаття 3. Засади правового статусу іноземців та осіб без громадянства

    1. Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.

    Стаття 5. Посвідка на постійне проживання та посвідка на тимчасове проживання

    1. Іноземці та особи без громадянства, зазначені у частинах першій та сімнадцятій статті 4 цього Закону, отримують посвідку на постійне проживання.

    2. Підставою для видачі посвідки на постійне проживання іноземцям та особам без громадянства, зазначеним у частині сімнадцятій статті 4 цього Закону, є відповідний указ Президента України про припинення громадянства України та заяви таких осіб

    Обращайтесь, если будет нужна помощь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України