Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 23 листопада 2021, питання №51952

Можно ли уменьшить сумму алиментов?

Мы молодая ( брак заключён в 2021 году) семья с ребёнком ( 4 месяца).
Суть вопроса : у мужа от первого брака ребёнок - 11 лет, мы платим алименты 1/4 от средней заработной платы по области и 500 грн.твёрдой валютой на лекарства ( суд принял решение платить до 18 лет , так как на тот момент неизвестно было сколько он будет лечиться). Возможно ли уменьшить размер алиментов ( так как в семье появился ребёнок ) и отменить 500грн. на лекарства( так как ребёнок не употребляет лекарства). Возможно ли исполнительной службе контролировать расход алиментов на ребёнка? Официально не работает не муж , не жена.

Відповіді юристів (2)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 2 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    Так, у Вас є підстави через суд зменшити розмір аліментів, оскільки є зміна обставин (народження другої дитини у шлюбі). Можемо допомогти у цьому питанні.

    Контроль за за цільовим витрачанням аліментів здійснюють органи опіки та піклування шляхом проведення інспекційних відвідувань одержувача аліментів.

    Безпосереднє проведення інспекційного відвідування покладається на службу у справах дітей відповідної районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об'єднаної територіальної громади за місцем проживання одержувача аліментів із залученням (за потреби) інших посадових осіб суб'єктів соціальної роботи із сім'ями, дітьми та молоддю (психолог, соціальний педагог, фахівець із соціальної роботи). Кількість посадових осіб, що проводять інспекційне відвідування, не може бути меншою ніж дві особи.

    Звертатися до районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об'єднаної територіальної громади за місцем проживання одержувача аліментів або до відповідної служби у справах дітей.

    Підставою для проведення інспекційного відвідування одержувача аліментів є заява платника аліментів.

    Для підтвердження сплати аліментів разом із заявою платник аліментів обов'язково подає розрахунок заборгованості зі сплати аліментів за останні 12 місяців, виданий відповідно до Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 № 512/5, а також відомості про місце проживання отримувача аліментів. У разі повторного впродовж року звернення платника аліментів із заявою про проведення інспекційного відвідування подається розрахунок заборгованості зі сплати аліментів за період, що минув з дати проведення попереднього інспекційного відвідування.

    Більш детально та допомога - через кнопку звернутися.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    можете уменьшить размер алиментов

    нужна детальная консультация - обращайтесь через сайт Или найдите мои контакты - проконсультирую и при необходимости подготовлю документы С уважением Виктория Костромина


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України