Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 03 січня 2022, питання №53897

Накладання арешту на зарплату

Доброго дня. Я працюю офіційно на приватне підприємство, але кошти отримую не на картку, а на руки ( готівкою). Сталося так, що я поручився за родича, підписавши договір поруки (кредит).
І далі у нього виникли боргові зобов'язання перед кредитодавцем і відповідно довго не сплачував кредит і в результаті було відкрито виконавче впровадження і накладено арешт на рахунки, майно тощо.
Ось мені як поручителю також було накладено арешт на зарплатний рахунок, майно тощо.
І щомісяця підприємство з мене вираховую певну суму коштів , що іде на рахунок виконавчої служби? Як зняти арешт з рахунку підприємства, де накладено арешт, бо я отримую гроші не на картку!

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Навіть те, що Ви отимуєте гроші не на карту, принципового значення тут не грає.

    Ви працюєте офіційно, і офіційно отримуєте певну заробітну плату.

    Підприємству прийшов виконавчий лист, і воно виконує його.

    Тут потрібно або виплачувати борг, і таким чином закривати виконавче провадження, або потрібно оскаржувати виконавчий лист щодо Вас загалом. Для цього потрібно дуже серйозно цим зайнятись.

    Успіхів!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Ви зробили помилку, поручившись за позичальника і підписавши договір. У випадку невиконання зобов'язань за договором особою, за яку поручились, поручитель несе цивільно-правову відповідальність. Тепер Вам важко оспорити стягнення з Вас.

    Можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з цього чи інших питань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України