Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 04 січня 2022, питання №53927

Абсурдне рішення суду! Чи варто подавати зустрічний позов на зменшення розміру аліментів?

Доброго дня, цікава ваша думка, стосовно рішення судів (місцевого та апеляційного), щодо справи 165/263/21 (прошу ознайомитись по можливості)
Якщо коротко, колишня дружина подала позов до суду на збільшення аліментів на двох неповнолітніх дітей які проживають разом з нею. До того в 2018р суд призначив сплачувати щомісячно по 1250грн на дитину, зараз суд присудив 2300грн на кожну дитину. Я офіційно не працелаштований, стабільного доходу як такого не маю. На момент суду мав на утриманні вагітну дружину.
Причиною для збільшення аліментів стало збільшення прожиткового мінімуму та відповідно збільшення колишньою дружиною витрат на утримання неповнолітніх дітей. Ніяких документів, чи квитанцій які б це доводили вона не надала, лише на словах.
Як на мене, це не є приводом для такого кардинального збільшення суми аліментів. Суд не взяв до уваги нічого з пред'явленого мною.

Прошу переглянути справу, і висловити свою думку. По можливості дайте пораду, що робити в даній ситуації, чи є сенс подавати зустрічний позов на зменшення аліментів. Як діяти в даній ситуації?!

Відповіді юристів (4)

    Юрій
    Юрій 2 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Добрий день.

    Якщо Ви не згодні з рішенням суду першої інстанції, то Ви можете оскаржити його в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

    Якщо суд ухвалив зробив певний висновок за відсутності доказів, що підтверджують існування відповідного факту (в даному випадку - про наявність підстав для збільшення розміру аліментів), то рішення можете оскаржити на підставі його необґрунтваності.

    • Давид Клієнт 2 роки тому

      Доброго дня, дякую за відповідь.

      Подавав апеляцію, але суд відхилив позов і визнав рішення першої інстанції вірним. Теж не бравши до уваги мої аргументи і те, що позивачем не було пред'явлено жодних доказових документів про витрати на дітей.

      • Юрій
        Юрій 2 роки тому

        Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

        Я правильно Вас зрозумів, що позов був поданий без доказів, що підтверджують необхідність збільшення аліментів.

        Суд першої інстанції позов задовольнив.

        Ви звернулись до апеляційного суду зі скаргою.

        Апеляційний суд відхилив скаргу, так?

        На якому етапі Ваше судове провадження станом на сьогоднішній день?

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    По можливості дайте пораду, що робити в даній ситуації, чи є сенс подавати зустрічний позов на зменшення аліментів. Як діяти в даній ситуації?!

    Есть к Вам дополнительные вопросы- обращайтесь через сайт или найдите мои контакты

    С уважением Виктория Костромина


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України