Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 24 січня 2022, питання №54952

Що буде як що не заплатив штраф за ПДР

Що мене очікує як що я не заплатив штраф за порушення ПДР протягом 15 днів. Штраф за те що немає прав для керування даного транспорта.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Спочатку звичайно треба було спробувати оскаржити постанову про накладення штрафу. Переконаний, що у працівників поліції не були в наявності докази того, що саме Ви керували транспортним засобом.

    Однак це інша історія.

    Якщо Ви не заплатили, поліція може передати справу у виконавчу службу, яка розпочне виконавче провадження про примусове стягнення суми штрафу. У подальшому можливий арешт рахунків, а стягнення може бути застосоване щодо наявного Вам майна.

    Успіхів!

    Малишкін Михайло Віталійович
    Малишкін Михайло Віталійович 2 роки тому

    Юрист, м. Харків, 4 роки досвіду

    Добрий день, Владиславе. Санкція частини 2 статті 126 КУпАП передбачає накладення штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень). Строк в 15 календарних днів регламентується частиною 1 статті 307 КУпАП. У вашому випадку поліція в 3 місячний строк, після спливу строку на сплату штрафу, передає протокол про адміністративне правопорушення в виконавчу службу. Зверніть увагу, що відповідно до частини 1 статті 308 КУпАП з вас буде стягнуто подвійний розмір штрафу (6800 грн.). + 10 % виконавчого збору (680 гривень) + витрати на виконавче провадження (бумага, пошта, тощо).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України