Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

31 січня 2022, питання №55376

Что делать если я защищалась и ударила агресора в ответ?

Меня оскорбила и ударила 40-летняя женщина, мне 17 лет. Она была пьяна.
Я защищалась и ударила её по лицу. Хотя я этого не хотела. Что мне делать?

Відповіді юристів (2)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужна знать все обстоятельства дела.

    Если Вы действовали в рамках необходимой обороны, то в Ваших действиях нет состава уголовного правонарушения, зафиксируйте телесные повреждения в больнице и Вы имеете право подать заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Вам потрібно зібрати докази на Вашу користь, зокрема заручитись підпримкою свідків та отримати дкоументальне підтвердження в медиків про наявність у Вас травми. Якщо та жінка подасть на Вас заяву до поліції, то Ви можете подати зустрічну заяву в поліцію.

    Можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, зокрема, написати для Вас текст зустрічної заяви до поліції та надати детальну юридичну консультацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України