Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 03 березня 2022, питання №56904 150₴

Получение приписного при военном положении

Добрый день
Успел пройти мед осмотр в военкомате сказали не годен. Но документ забрать не успел. Возможно ли как то забрать документ в военкомате в данном положении в стране?

Відповіді юристів (3)

    Адвокат Евгений Александрович
    100%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий вечір, Даніїл!

    "Успел пройти мед осмотр в военкомате сказали не годен. Но документ забрать не успел. Возможно ли как то забрать документ в военкомате в данном положении в стране"?

    - Ви можете завернутися до ТЦКСП (військоммату), за місцем військового обліку, або в зв"язку з військоим станом, маєте право звернутися до будь-якого ТЦКСП (військоммату), для постановки на облік, проходження медичної комісії та отримання приписного.

    При наявності запитань звертайтеся, через "Звернутися".

    Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Так, можливо, потрібно звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де Ви проходили медичну комісію, та отримати відповідний документ.

    Вам можуть повідомити про те, що зараз не час, однак Ваша позиція має грунтуватись на важливості отримання в такий час військово-облікового документа.

    Успіхів!

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Згідно ПОРЯДОКу організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних затвердженого Постановою КМУ № 921

    Державні органи, підприємства, установи та організації ведуть персональний облік призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи (навчання), у тому числі на умовах трудового договору (контракту, угоди), строком більш як три місяці.

    Проте за потреби Ви повинні пред явити приписне свідоцтво , якщо його не має , то наявне порушення правил обліку призовників - це адмін відповідальність.

    Потрібно з'явитися до військомату за місцем Вашої реєстрації. або станом на зараз у правовому режимі воєнного стану до будь-якого тцк сп в якому працює медкомісія ВЛК , ПРОЙДЕТЕ ВЛК

    Та можливо Ви сплатите штраф за те, що не перебували на обліку в військоматі. раніше

    Відповідно до ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.(510-810 грн)

    Отже, максимальний штраф, який на Вас можуть накласти у такому випадку - це 1700 грн.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України