Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 15 березня 2022, питання №58543

Как узнать, снят ли я с учёта в военкомате?

Здравствуйте, мне 35 лет. У меня нет военного билета. Только приписное, в котором написано: потребує лікування. На сколько мне известно, меня должны были снять с учёта в городе Харькове.
Сейчас мне нужно, легально выехать за границу. Обратившись в военкомат в Львовской области, мне предлагают заново становиться на учёт и проходить всю медкомиссию. Мне кажется, что это не целесообразно, если меня сняли с учёта в Харькове. Зачем мне проходить всё по новой.
У меня сейчас, два главных вопроса. Как узнать, снят ли я с учёта в Харькове и если да, кто и как мне может выдать эту самую справку во Львове.
Спасибо за ответ.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Вам потрібно отримувати військовий квиток або тимчасове посвідчення.

    Приписне втратило свою чинність після виповнення Вам 25 (27 років).

    Тому потрібно ставати на військовий облік військовозобов'язаних.

    Це можете зробити у тому числі у Львівській області!

    Жирний Олексій Сергійович
    Жирний Олексій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

    Доброго дня.

    В даному випадку (враховуючи, що у Вас немає військового квитка) Вам необхідно стати на облік в військкоматі за місцем Вашого проживання та пройти медкомісію. Якщо у Вас є певні проблеми зі здоров'ям, то за результатами медичного огляду комісія може признати Вас частково придатним або не придатним до військової служби (з виключенням з військового обліку). Без цих документів (про зняття з військового обліку) в даний час виїзд за кордон неможливий


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України