Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 07 квітня 2022, питання №61210

Як зробити з’єднання сім‘ї в Німеччині

Доброго дня

Я - Гегельська Вікторія Анатоліївна, українка, перебуваю в офіційному шлюбі з Амром Шехаддахом 2,5 роки від 07.08.2019, який є єгиптянином. Мій чоловік має тимчасову посвідку на проживання в Україні (чекаємо на рішення ДМС для надання дозвілу на іміграцію).
Зараз я знаходжусь на території Федиративної Республіки Німеччини. Я отримала дозвіл на проживання та тимчасовий захист (стаття 24 AufenthG) від компетентного Відомства у справах іноземних громадян.

Сьогодні я зробила запит чи може приїхати мій чоловік з метою воз‘єднання сім‘ї з Єгипту до Німеччини.

Перш ніж планувати переїзд мого чоловіка, Амра Шехаддаха, до Німеччини маю переконатися і запитати чи дійсно він зможе перетнути кордон лише маючи тимчасову посвідку на проживання в Україні без оформлення візи?

Прошу звернути увагу на інформацію: в міграційній службі мені повідомили, що переселення членів сім‘ї (навіть якщо вони НЕ є громадянами України) є можливим. Оформлення візи до Федиративної Республіки Німеччини за наявності тимчасової або постійної посвідки на проживання в Україні є НЕ обов‘язковим!

Буду вдячна за надання додаткової інформації

З повагою, Вікторія

Відповіді юристів (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Для Вас добре те, що Ви отримали дозвіл на проживання згідно із законом Німеччини про міграцію. Це-важливий закон ФРН з цього питання. Для того, щоб громадянин Єгипту переїхав до Федеративної республіки Німеччини, він має отримати всі необхідні для того документи.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України