Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 08 травня 2022, питання №63841

Езда по тех паспорту в смартфоне

Здравствуйте, решил обратиться к вам после случая с патрульной полицией. Предыстория: хозяин машины покинул город и попросил меня убрать машину с опасного места, я в ответ попросил его дать мне тех паспорт, он сказал что уже не в городе и тех паспорт пришлёт фотографией, он прислал и тех паспорт и свои документы. Вопрос: Могу ли я свободно ездить в такой ситуации? При многократных остановках на блок постах, мне ничего не говорили, но когда меня остановил патруль, для проверки документов, они сказали что так нельзя.

Відповіді юристів (2)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрый день!

    Так ездить нельзя. Нужно либо иметь на руках оригинал техпаспорта, либо назначить вас надлежащим пользователем автомобиля (это можно сделать онлайн). Для более подробной консультации нажимайте кнопку "Обратиться".

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Фотокопії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу або електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу не є документом, який підтверджує наявність тех.паспорта у особи. Постановою КМУ №956 від 23.10.2019 року визначено, що електронним свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу є свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу у формі електронного відображення інформації, що міститься у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, разом з унікальним електронним ідентифікатором, а також інформації про страховий поліс (за наявності).

    Електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу формуються засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі - Портал Дія) за бажанням особи, яка в установленому законодавством порядку отримала національне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, за наявності в Єдиному державному реєстрі МВС (далі - Реєстр МВС), Єдиному державному реєстрі транспортних засобів (далі - Реєстр транспортних засобів), які є функціональними підсистемами єдиної інформаційної системи МВС, усіх відомостей, зазначених у національному посвідченні водія, свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, зокрема відцифрованого образу обличчя особи.

    Іншими словами, фотокопія не містить унікального електронного ідентифікатора, не формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, тому не може пред'являтися в якості офіційного документа.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України