Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 16 травня 2022, питання №64474

Может ли студент иностранного вуза выехать за границу?

Моему брату 18 лет на данный момент находится в Украине но он может стать студентом лицея(старшой школы)Это считается не высшее образование и не пред высшее ,может ли он выехать все равно за границу как студент иностранного учреждения?Или есть определённый список заведений благодаря которым можно выехать?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрий день, Катерина!

    Так, брат зможе виїхати за кордон.

    Згідно роз’яснень Держприкордонслужби від 03 травня 2022 Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    "З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    3. Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);"

    Потрібна більше детальня інформація? Зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись".

    Вдачи!

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен рік тому

    Адвокат, м. Київ

    На мою думку не може...

    6 червня 2019 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про фахову передвищу освіту», яким визначено порядок, умови, форми та особливості здобуття фахової передвищої освіти та врегульовано суспільні відносини, що виникають у процесі реалізації конституційного права людини на освіту, прав та обов’язків фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у реалізації цього права, а також визначено компетенцію державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері фахової передвищої освіти.

    Відповідно до Закону України «Про фахову передвищу освіту» вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації набувають статусу закладів фахової передвищої освіти із типом закладу – фаховий коледж і здійснюватимуть підготовку фахових молодших бакалаврів, а за наявності ліцензії, здійснюватимуть підготовку за коротким циклом вищої освіти або першим (бакалаврським) рівнем.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Якщо брат стане студентом саме ліцею, то ПРАВА НА ВИЇЗД ЗА КОРДОН ТАКИМ ЧИНОМ ВІН НЕ ЗДОБУДЕ.

    ПОТРІБНО БУТИ СТУДЕНТОМ САМЕ ЗАКЛАДУ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ (ЦЕ КОЛЕДЖІ) АБО СТУДЕНТОМ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ (ВУЗИ).

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Катерина!

    Вибачте, і сам чомусь поплутав ліцей (якій насправді відноситься до середньої базової освіти) з коледжем, і Вас ввів в оману. Так що колеги (на жаль для Вас) праві.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України