Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 19 травня 2022, питання №64632

Если умер папа, а квартира приватизирована на меня и на него

Добрый день! Подскажите 25 марта у меня умер папа, из-за военного положения я с детьми нахожусь за границей. В какие сроки мне нужно вступить в наследство (завещания нет).
Возможности вернуться в Украину пока нет.
Могу я как-то сделать это дистанционно?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Ви повинні враховувати, що протягом періоду дії воєнного стану, СТРОКИ ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ СПАДЩИНИ ЗУПИНЕНІ.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 28 лютого 2022 р. № 164Київ

    Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану

    ...

    "3. Установити, що на час воєнного стану перебіг строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття зупиняється. Свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення строку для прийняття спадщини."

    Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини ( день смерті особи або день, з якого вона оголошується померлою).

    ТАКОЖ ОДНЕ З ПРАВИЛ ВОЄННОГО СТАНУ, НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО ЇХАТИ ДО НОТАРІУСА ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ ПОМЕРЛОЇ ОСОБИ. ВИ МАЄТЕ ПРАВО ЗВЕРНУТИСЬ ДО БУДЬ-ЯКОГО НОТАРІУСА, ЯКИЙ ПРАЦЮЄ ЗВИЧАЙНО.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України