Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 23 червня 2022, питання №67539

Спадщина. Не перша черга.

Оформлення спадщини. Проживаємо в квартирі 20 років. Власник помер, свідоцтво про смерть немає, а точнійше не віддає донька, як можна вступити в спадщину?

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня! Факт Вашего мешкання в квартирі зі згоди померлого не надає Вам права на спадщину. Для того щоб відповісти на Ваше питання, потрібно отримати додаткову інформмацію. Ким Вам доводився померлий? На якій підставі Ви мешкали в квартирі? Чи не складав померлий заповіту?

    Після отримання відповіді на ці питання можно надати Вам змістовну консультацію

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Для вас не все так просто! Спочатку і прямо зараз потрібно доводити інформацію про факт спільного проживання однією сім'єю не менше 5 років.

    Лише потім буде можливість подання заяви про вступ до спадщини. Однак якщо є спадкоємець донька, і вона буде спадкувати, Вам нічого не залишиться.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо спадкоємець помер та не залишив заповіту, то спадкувати після нього мають право спадкоємці першої черги за їх наявності. Це-діти та усиновлені, другий з подружжя і батьки. За згодою спадкоємців черги, яка спадкує спадкоємець однієї з подальших черг може бути допущений до спадкування.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з даного питання чи ініших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію з конкретними алгоритмами дій.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України