Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 27 червня 2022, питання №67772

Заставили написать расписку свыше стоимости

Здравствуйте! Была составлена расписка за авто попавшее в дтп ( несчастный случай). Цена за авто завышена. Как можно не платить по ней или снизить сумму? Можно ее счесть не действительной так как не написано кому нужно возместить?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олександре!

    Якщо авто, яке Ви пошкодили, застаховане, то Ви не заплатите більше тої суми, яку буде призначено постраждалому власнику з боку страхової компанії. Якщо ж ні, то для того, аби уникнути переплати, треба негайно вимагаьт проведення експертизи. Оплачувати шкоду треба буде у межах тієї суми, яку буде визначено в експертному висновку. У разі, коли власник відмовиться проводити експертизу, Ви маєте право взагалі не виплачувати щось постраждалому.

    Взагалі для повної консультауії треба знати подробиці того, що сталося. Отже, якщо у Вас буде бажання, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись". Поспілкуємося.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Десятник Володимир Олексійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

    Нічого не платіть. Розписка не є належним й допустимим доказом розміру шкоди, обов'язок доказування якого в суді покладено на потерпілого, витрати на експертизу (призначається судом !) також є його обов'язком, якщо він буде її ініціатором. Окрім цього, потерпілий зобов'язаний довести протиправність ваших дій (порушення ПДР), а Ви маєте можливість доводити відсутність своєї вини, а також спробувати довести виникнення шкоди ВНАСЛІДОК випадку, що може повністю звільнити Вас від відповідальності. Також потерпілий має довести, що шкода в доведеному ним належними доказами розмірі, заподіяна ВНАСЛІДОК ваших протиправних дій чи бездіяльності, тобто доказати БЕЗПОСЕРЕДНІЙ причинно-наслідковий зв'язок між вашими діями та шкодою.

    Поясніть потерпілому, що у разі недоведення ним позову, на нього будуть покладені судові витрати, враховуючи ваші витрати на адвоката. Звісно, якщо досягнете згоди вирішити спір без суду, маєте разом віднайти неупередженого спеціаліста для обгрунтованого визначення розміру шкоди, але у разі вашої незгоди з висновком спеціаліста, до суду має звертатися потерпілий.

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна рік тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    працівники поліції викликались? Розписка юридичної сили не має, тому нічого платить не варто. Виникнуть проблеми,звертайтесь!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України