Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 11 липня 2022, питання №69027

Не дают можливості проживати по місцю прописки/ місцева влада натомість пускає біженців

Я мій син,моя мама,брат та прописані в будинку який по договору дарування належить моєму вітчиму (батькові брата)
Він виселив нас кілька років тому нам довелося жити по зйомним квартирам не мали грошей на вирішення проблеми тепер в тому домі ніхто не проживає і місцева влада без узгодження з власником і нами пускає туди біженців! Весною цього року ми зверталися до вітчима з проханням дати дозвіл на обробку городу да приведення до ладу двору на що він не відреагував!
Наразі нам тикають шо ми ніхто !але є докази що договір дарування фіктивний за будинок платилися гроші є доказ - розписка власника минулого про отримання коштів!
Мама вклала в покупку будинку більше половини суми а також робила там ремонти- тепер вона ніхто ! Місцева влада нас ігнорує і каже що ми тут ніхто !!!допоможіть будь ласка

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Жінку з дитиною, яка на законних підставах проживає в житлі, не прийнято звідти виселяти. Вам потрібно було відразу звернутись до суду чи до поліції. Якщо Ваша матір вкладала гроші в купівлю дому, то той будинок мав належати до спільної власності подружжя. При розлученні він мав ділитись між обома з подружжя. Вашій матері слід було подати до суду для вирішення спору щодо поділу майна. Якщо майно було набуте під час перебування в шлюбі на підставі договору дарування, то воно є особистою власністю одного з подружжя, а не спільної власністю.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    ДОБРОГО ДНЯ!

    В цій ситуації Ви маєта можливість звернутися до суду з позовом про вознання договору дарування удаванним, тобто таким, що приховує інший правочин. В цьому пипадку, можно буде визнати цей будинок спільним майном подружжя. Але в цьому питанні є нюанси.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України