Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 20 липня 2022, питання №69692

Отримання посвідки на проживання в Україні

Звертаюсь як адміністратор благодійної організації (м.Суми), в якій проживає жінка, про яку питання:
Жінка, громадянка РФ, її батьки родом з м.Суми, але виїхали для роботи в Сибір ще в період СРСР, батько на даний час помер, матері 84 роки. Жінка в'хала в Україну для пошуку житла для подальшої купівлі та переїзду на постійне проживання разом з матір'ю. Через місяць потрапляє в лікарню і народжує передчасно дитинку. В цей час починається війна.... Дитинка вже 1,5 міс в реанімації, мама з нею. В липні закінчився строк дії її загранпаспорта, по якому вона в'їхала. Дитина отримала свідоцтво про народження визначеного взірця. В лікарні їм знаходитится ще довго. Як визначити міграційний статус мами, отримати довідку на право проживання хоч тимчасову на 6-12 міс.
Ситуація нестандартна. Міграційна служба її фактично прогнала. Їй відмовили, порекомендували "депортацію", але дитина важить 1кг, і ще довго повинна знаходитися в лікарні. Вона не витримає дорогу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України