Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 27 липня 2022, питання №70145

Лист щастя перевищення швидкості

Доброго дня. Отримав «лист щастя» за перевищення шкидкості, зафіксоване дорожньою камерою відеоспостереження. Я власник автомобіля, але на відео не видно хто саме сидів за кермом. Дату встановили 03.07, з певних причин я не можу пам‘ятати, хто саме сидів за кермом у той момент. Чи можливо оскаржити данну постанову і які можуть бути подальші наслідки? Дякую за відповідь!

Відповіді юристів (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Так, Ви можете звернутися з адміністративним позовом до суду про скасування постанови про приягнення до відповідальності, сплативши судовий збір в розмірі 496,2 грн. У випадку, якщо постанову скасують, то судовий збір Вам повернуть, якщо ні, то Ви будете зобов'язані все ж таки сплатити штраф.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Можна спробувати, але треба точно знати, хто був водієм в той момент!

    Якщо не власник, то можна спробувати подати повідомлення уповноваженому органу про те, що транспортний засіб знаходився у володінні / користуванні іншої особи або вибуло з його володіння внаслідок протиправних дій інших осіб тощо.

    Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України