Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 серпня 2022, питання №71363

Выезд матери с детьми за границу без разрешения отца

Здравствуйте. Моя жена с детьми уехала в Германию в конце февраля 2022, получила документ, пластиковую карту на временное убежище до 2024. Въезжали в ЕС по внутреннему паспорту и свидетельствам детей, позже оформила загранпаспорт и ездила за ним в Украину на пару дней забрать. Теперь хочет приехать на неделю домой повидаться, смогут ли они беспрепятственно выехать обратно в ЕС? Нужно ли разрешение отца на выезд несовершеннолетних детей в настоящее время? Детям 7 и 12 лет.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Якщо діти виїзджають з одним з батьків, то дозволу бругого не потрібно.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    В період дії воєнного стану, виїзд неповнолітніх дітей за кордон з одним з батьків не потребує згоди іншого.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Бабенко Олександр Юрійович
    Бабенко Олександр Юрійович рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 10 років досвіду

    Вітаю. На час воєнного стану наявність обов'язкового дозволу одного із батьків, особливо при умові що з ним немає зв'язку, не потрібен для виїзду за кордон з неповнолітньою дитиною.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України