Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 10 жовтня 2022, питання №74202

Суд втратив мою позовну заяву, що робити далі?

Добрий день. Підкажіть будь ласка, що робити далі:
Мені виписали штраф, я подав позовну заяву до суду, щоб оскаржити (13.07.2021). Московський районий суд м. Харкова. Суд прийняв мою заяву, але тривалий час не міг повідомити поліцію про це. Я 2 рази на тиждень дзвонив у приймальню і дізнавався.
Потім ще цікавіше. Починається війна і мій суд нібито передає всі справи до Жовтневого районного суду м. Полтава. І раптом дізнаюся, що на мене наклали арешт виконавча служба за не оплату цього штрафу. У суді Полтаві дізнавався моєї справи немає. Рішення у моїй справі теж немає. Натомість є арешт від виконавчої. Позов подовав до суду ще 13.07.2021. Мій екземпля позовної заяви с печаткою суду у мене є. У Полтаві вже майже 2 місяці мені не дають ніяких відповідей.
Заздалегідь дякую.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Дмитре!

    Побачити рішення суду можете в застосунку Судова влада або дізнатися про це у державного виконавця.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    • Дмитро Клієнт рік тому

      Рішення суду немає, дивився я. державний виконавець нічого не знає про те що я звертався до суду. Суд навідь не починав розгляд справи. Моя позовна заява пропала. Що робити в такому випадку

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Дмитро!

        Дякую за Вашу уважність.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вам необхідно звернутися до Жовтневого районного суду Полтави з заявою про відновлення втраченого провадження. Відновлення втраченого провадження стане підставою для припинення виконавчого провадження.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна рік тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Дмитро!

    Ваш позов ніхто не втрачав, його просто не передали до Жовтневого районного суду м. Полтави, бо обставини трохи не сприятливі.

    Що робити далі - переподавати позов знову, із заявою поновлення строків.

    Поновити матеріали втраченого провадження можна лише у випадку, коли розгляд справи у першому суді ( м. Харків) було завершено рішенням по суті.

    Виходячи із Вашого питання, рішення про справі прийнято не було, тому вбачаю єдиний варіант, який описала вище.

    Крім того, слід поміркувати над заходами забезпечення позову, щоб унормувати відносини із виконавчою службою.

    Успіхів! Не гайте часу!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України