Задайте питання юристу

841 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 15 жовтня 2022, питання №74443

Вопрос ксательно пневматики.

Простой вопрос. Я приобрёл пневматический пистолет калибра 4,5 мм и начальной скоростью полёта пули 100 м/с. Могу ли я свободно покласть его в рюкзак и пойти, пострелять по банкам в месте, где людей нет, либо их мало? И, если полиция решит сделать небольшу проверку, есть ли шанс получить по шапке за ношение такой пневматики?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброрго дня!

    Тільки якщо у Вас є дозвіл на цю зброю.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. Пістолет часто вставляють в кобуру, які носять найчастіше біля ременя. Вправлятись у стрільбі з вогнепальної зброї дозволяється у спеціально відведених для цього місцях, також-за межами населених пунктів у малолюдній місцевості. За статтею 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку - тягне за собою накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії і бойових припасів.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати детальну юридичну консультацію з цілим рядом правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України