Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 20 жовтня 2022, питання №74664

Как наложить арест на недвижимость

Здравствуйте. Нас затопили соседи сверху, на руках есть необходимые акты, свидетели. Жилье абсолютно непригодно для жизни. Падают потолки. Вина в затоплении полностью их, был открыт кран в батареи. То есть никаких прорывов и тому подобное. Нюанс в том что эту квартиру они получили в наследство, которое приняли на себя. В квартире никто не проживает. После получения оригиналов документов на право собственности они хотят её продать. В связи с этим у меня вопросы:
1. Реально ли через суд наложить арест на эту квартиру чтобы они не могли её продать?
2. И если такой шанс есть какие лазейки они могут найти чтобы обойти арест?

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    При звернені з позовом до суду Ви, одночасно, можете подати заяву про накладання арешту (заборони відчуження) на майно відповідачів, у тому числі на вказану квартиру. Якщо судом буде прийнято рішення про накладання заборони, то обійти його відповідачі не зможуть.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня Вам!

    Якщо суд визнає сусідів винними у нанесеній Вам шкоді та прийме рішення про стягнення з них останньої, як також у разі несвоєчасного погашення визначеної у рішенні суми чи відмови від того. державний виконавець може накласти арешт на майно сусідів та їхні рахунки.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    В доповненні моєї відповіді.

    Забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

    Але зволікати з такою заявою не потрібно, бо виконувати рішення виконання якого забезпечене значно простіше, ніж накладати арешти в порядку виконання

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна рік тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    Вы можете сделать обеспечение иска до подачи иска,если сумма ущерба большая.но продадут они квартиру или нет,все-равно останутся ответчиками по нанесенному Вам ущербу


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України