Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 27 листопада 2022, питання №76314

Что будет если несколько раз не явиться по повестке в военкомат?

Что будет если несколько раз не явиться по повестке в военкомат? К примеру если мне дадут повестку первый раз и я не приду, и потом если мне снова дадут повестку ещё через время и потом опять не явлюсь? Какая за это может быть ответственность, есть проигнорировать несколько повесток и более?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Адміністративна відповідальність за порушення законодавства про правила обліку військовозобов'язаних передбачена ст. 210 та 210-1 КУпАП.

    Відповідальність за неявку по повістці можлива лише у разі Ваших винних дій: отримали повістку, але не з'явились; надали неправдиву інформацію про себе; відмовились виконувати приписи воєнного комісара тощо.

    Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Кодекс України про адміністративні правопорушення

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Стаття 210-1 КУпАП Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Нагадую, що відбуття покарання не тягне за собою звільнення від виконання обов’язку, внаслідок не виконання якого накладено покарання.

    Кримінально караним порушенням законодавства про військову службу є ухилення від призову на строкову військову (ст. 335 КК України), Ухилення від призову за мобілізацією (ст. 336 КК України), Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів ( ст. 337 КК України), покараннями є:

    обмеженням волі на строк до трьох років, позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, відповідно.

    Взагалі, якщо Ви хочете раз і назавжди позбутися проблем з військоматом, раджу зайнятись питанням відстрочку, і можу з тим реально допомогти!

    Будуть уточнення або бажання продовжити розмову, звертайтесь. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Вдачи, Вам!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, перші два рази це штраф, від 1700 до 5100.а потім кримінальна відповідальність.

    Але я вас трішки заспокою, що повістка вважається вручено належним чином тільки під особистий підпис, усі інші повідомлення про прибуття до військова можно ігнорувати. Також штраф накласти не так-то просто, треба особиста присутність порушника, позовна давність даного порушення 2 місяця, таку постанову потім можливо оскаржити у суді.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    БУДУ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ВИ ПІДТРИМАЄТЕ КОНСУЛЬТАЦІЮ ФІНАНСОВО НАТИСНУВШИ КНОПКУ ВІДДЯЧИТИ В КІНЦІ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Андрію.

    Спочатку буде штраф у розмірі 5100 грн. За неявку по другій повістці також такий же штраф.

    Взагалі не раджу прямо ігнорувати виклики до ТЦК, оскільки є багато інших законних способів.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    За каждую неявку по повестке будет отдельно административная ответственность по статье 210-1 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа в размере от 3400 грн. до 5100 грн..

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися" .

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. За неявку по повістці до центру комплектування та соціальної підтримки (воєнкомату) законодавством передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Адмінвідповідальність за неявку може наставати за статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Покарання за цими статтями-штрафи середнього розміру. Кримінальна відповідальність за подібні діяння може наставати за злісне неодноразове ухилення від явки до центру комплектування. Повністю ігнорувати повістки до центру комплектування та соціальної підтримки не можна.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати Вам, зокрема, детальну юридичну консультацію з цілим рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України