Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 04 грудня 2022, питання №76590

Алименты во время войны, начисления с премии

Добрый день, подскажите, будут ли в декабре военнослужащие с премии платить алименты? Или это временный доход и отчислений не будет

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Сам знаходжусь в режимі очікування, або... на порозі величезного скандалу! Тому що нібито повинні з огляду на формулювання в змінах закону, але з іншого боку стягувати аліменти з того, що платиться за смертельний ризик та, в кінці кінців, за захист Батьківщини - це занадто!

    До того ж, дійсно, залишається питання: чи можна розцінювати винагороду як тимчасовий дохід?!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня.

    Кабмін 11 листопада 2022 р. Постановою №1263 вніс зміни до пункту 8 переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб.

    відтепер передбачено можливість утримання аліментів з інших виплат, встановлених законодавством, у тому числі з додаткової винагороди, яка виплачується на період дії воєнного стану, передбаченої постановою КМУ від 28.02.2022 № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану».

    Така винагорода може становити до 30 чи 100 тисяч гривень на місяць, залежно від виконаних завдань.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    БУДУ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ВИ ПІДТРИМАЄТЕ КОНСУЛЬТАЦІЮ ФІНАНСОВО НАТИСНУВШИ КНОПКУ ВІДДЯЧИТИ В КІНЦІ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ірино.

    З однієї сторони повинні платити з усього грошового забезпечення, але на практиці поки питання знаходиться "в повітрі".

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України