Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 08 грудня 2022, питання №76755

Чи можуть дати відстрочку за сукупністю хвороб?

У мене таке запитання, чи можуть за сукупністю хвороб мене визнати непридатним чи дати відстрочку.

Зараз в мене хвороби вух, а саме: Хронічна двобічна нейросенсорна приглухуватість зліва III ст, справа I ст. Хронічний середній отит справа, адгезивний отит зліва, мезотимпаніт.
Також у мене проблеми з тиском, суглобами тощо, а саме:
Гіпертонічна хвороба II ст, серцева недостатність II-А, ФК 1, астено-невротичний синдром, деформуючий остеоартроз (ДОА) суглобів верхнів та нижніх кінцівок, ПФС 0-I.

Також раніше в 2019 в мене була закрита черепно-мозкова травма, забою головного мозку (контузія) легкого ступеню. Перелом потиличної кістки з переходом на основу черепа у вигляді вираженого психовегетативного синдрому, помірного вестибулопатичного синдрому.

Розумію, що можливо питання трохи не за місцем, і це вирішує ВЛК. Просто мені цікаво знати, чи можуть за сукупності всіх цих хвороб мене визнати непридатним чи дати відстрочку.

Відповіді юристів (15)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Андрію.

    Ви все правильно розумієте.

    Потрібно проходити військово-лікарську комісію (ВЛК).

    Сказати точно, яке рішення прийме ВЛК, юристи не можуть і не мають такого права, адже рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    Але тим не менше, на основі аналізу наказу Міністра оборони № 402 можна мати певне уявлення про той висновок, яки повинна зазначити ВЛК.

    Ваше питання потребує додаткового вивчення та консультації із лікарями. Готовий допомогти.

    • Андрей Клієнт рік тому

      А взагалі ВЛК може враховувати сукупність хвороб? Чи роблять висновок лише з якоїсь конкретної хвороби?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        На жаль, робляться висновки з якоїсь конкретної хвороби, і враховується найскладніше стаття. Наприклад, якщо буде три-чотири статті розкладу хвороб з пунктом б (обмежена придатність), то і визнають обмежено придатним, а не виключать з військового обліку.

    Корнійчук Євген Іванович

    Я зможу проаналізувати ваші хвороби і надати вам обгрунтований висновок. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Було б вищою мірою легковажності для правника визначати, чи дають зазначені у Вашому питанні хвороби право на відстрочку, бо з таким же приблизно успіхом можна гадати на кофейній гущі! Скажу одне: з цього самого питання може надати відповідь альтернативна до ВЛК медично-соціальна експертна комісія (МСЕК), і направлення на неї можна отримати в лікарсько-консультативній комісії (ЛКК). МСЕК цивільна комісія й тому її проходження не тягне за собою ризику мобілізації. Проте дозволить оцінити Ваш стан здоров'я більш об'єктивно та, можливо, зробити висновок про Вашу інвалідність.

    Я також можу допомогти Вам на абсолютно законних підставах в отриманні відстрочки не з причин, пов'язаних з Вашим станом здоров'я!

    Якщо у Вас виникнуть питання або бажання отримати мою допомогу, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    • Андрей Клієнт рік тому

      А взагалі ВЛК може враховувати сукупність хвороб? Чи роблять висновок лише з якоїсь конкретної хвороби?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Визначальним фактором в таких випадках є не кількість захворювань, а їх наслідки - тяжкість порушення тих чи інших функцій організму. В більшості випадків, якщо звичайно це не очевидно (як, наприклад у випадку із сліпотою або відсутністю кінцівок тощо) ВЛК вирішує це в кожному випадку індівідуально, й тому часто такі висновки на жаль носять доволі суб'єктивний характер, що, у свою чергу, може викликати багато запитань з боку особи, якої вони стосуються.

        • Андрей Клієнт рік тому

          А чи можу я звернутися до ЛКК, для направлення на МСЕК. І чи можу я наприкалад з такими хворобами спробувати оформити інвалідність?

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

            Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

            Спілкуватися у чаті

            Про що я Вам і написав у першій відповіді!

    Корнійчук Євген Іванович

    Якщо мене не підводить моя пам'ять ви звертались з питанням про отримання відстрочки за наявністю жінки інваліда 3 групи. Щось змінилось?

    • Андрей Клієнт рік тому

      Так, це також) Але просто в мене є свої захворювання і я думав, що вони також можуть вважатись окремо.

      • Корнійчук Євген Іванович

        Моя думка з цього приводу. Ви маєте право на відстрочку, оформлюйте її. І паралельно спробуйте оформити інвалідність собі. Для цього зверніться до лікарні отримайте направлення на мсек для оформлення інвалідності, 3 групи за сукупністю ваших хвороб отримати цілком можливо. Варто спробувати.

        Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

        • Андрей Клієнт рік тому

          Добре, зрозуміло, дякую за відповіді.

          • Корнійчук Євген Іванович

            Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України