Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 22 грудня 2022, питання №77380

Должен ли какой-то орган оповестить меня о наличии штрафа за нарушение ПДД?

Обычно штрафы за нарушение ПДД приходят по почте на домашний адрес и я плачу его менее чем за 10 дней. Это мне обходится в 50% от суммы штрафа. Полгода назад я оказывается нарушил скоростной режим и это было зафиксировано камерой. Только вот я об этом случайно узнал, зайдя в приложение Дія. Уже к этому времени открыли исполнительное производство и сумма штрафа теперь намного больше. Звонил исполнителю, который открыл на меня производство и тот только оправдывался, что ему самому пришло с Киева недавно запрос на открытие производства за неуплату. Что с этим всем делать непонятно. Как то несправедливо получается. Я бы с удовольствием штраф оплатил своевременно, если б знал о нём. Теперь сумма гораздо больше плюс арест средств и тд. Подскажите могу ли я это обжаловать?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Ви можете поновити термін для оскарження рішення адмінсуду.

    Відповідно до ч.5 ст.251 КАС України учасникам справи, які не були присутні в судовому засіданні, або якщо судове рішення було ухвалено в порядку письмового провадження, копія судового рішення надсилається протягом 2-х днів із дня його складення у повному обсязі в електронній формі у порядку, визначеному законом, - у випадку наявності у особи офіційної електронної адреси, або рекомендованим листом з повідомленням про вручення - якщо така адреса відсутня.

    Згідно з ст.295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 30 днів, з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 30 днів з дня вручення йому повного рішення суду.

    Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених ч.2 ст.299 КАС України, а саме:незалежно від поважності причин пропуску строку на апеляційне оскарження суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у разі, якщо апеляційна скарга прокурора, суб`єкта владних повноважень подана після спливу 1 року з дня складення повного тексту судового рішення, крім випадків подання апеляційної скарги суб`єктом владних повноважень у справі, про розгляд якої він не був повідомлений або до участі в якій не був залучений, якщо суд ухвалив рішення про його права та (або) обов`язки.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Якщо ж консультація Вас задовільнила, активуйте зелену галочку та залиште відгук.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України