Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 10 березня 2023, питання №82043

Закордонний паспорт для дитини

Вітаю!
Підкажіть, будь ласка, як можна оформити дитині закордонний паспорт, якщо вона признана батьком ( він записаний у свідоцтві), але через місяць зник безвісти? На аліменти та позбавлення батьківських прав не подавали . Доньці 8 років.
Дякую за відповідь.

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Олександро!

    Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16 років - строком на 10 років.

    Як отримати послугу

    Подати до територіального органу/підрозділу ДМС України, або до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), центру обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ» необхідні документи.

    Подача заяви

    Заява для оформлення паспорта особі, яка не досягла 16–річного віку, подається одним з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників особисто або законним представником (згода іншого з батьків/опікунів не потрібна)

    Необхідні документи

    Відповідно до вимог Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, його тимчасового затримання та вилучення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.2014 № 152, для оформлення паспорта для виїзду за кордон особа подає:

    • заяву-анкету (друкується працівником, який приймає документи);
    • свідоцтво про народження;
    • паспорт одного з батьків;
    • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;
    • у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку може бути подано одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

    Додатково може знадобитись довідка про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву-анкету.

    Вартість послуги

    У разі оформлення протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 856 грн.

    У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення,сума адміністративного збору складає 1496 грн.

    У разі термінового (протягом 3 робочих днів у випадках, визначених законодавством) оформлення, сума адміністративного збору складає 1496 грн.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олександре!

    Необхідні документи:

    • заява;
    • паспорт громадянина України для осіб, що досягли 14-річного віку чи свідоцтво про народження дитини;
    • документи, що підтверджують сплату консульського збору або оригінал і копія документа про звільнення від таких платежів;
    • у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см та одну фотокартку розміром 10 х 15 см для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

    Додатково можуть знадобитись особі, що не досягла шістнадцятирічного віку та проживає з одним із батьків:

    • оригінал або засвідчена копія свідоцтва про смерть другого з батьків;
    • рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;
    • рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;
    • рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
    • довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву-анкету, або у разі оформлення паспорта у закордонній дипломатичній установі України – іншого документа, що підтверджує таку реєстрацію;
    • оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька.

    У разі оформлення паспорта з електронним чіпом, під час оформлення заяви у підрозділі ДМС необхідно пройти процедуру сканування відбитків вказівних пальців рук. Сканування відбитків пальців рук дітей зійснюється з 12 років за дозволом батьків (законних представників).

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України