Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 квітня 2023, питання №84570

Вступ в магістратуру(період між закінченням бакалаврату і фактичним зарахуванням в магістратуру)

Добрий день, ситуація наступна.
Наразі я навчаюсь в двох ВНЗ (денна і заочна форма)

Заочна форма не є підставою для надання відстрочки.
А денну форму(бакалаврат) я закінчую в цьому році, відповідно відстрочка діє до 01.07(що засвідчено у моєму приписному)

Я хотів би вступити в магістратуру, втім наскільки я розумію в період 01.07-01.09, я абітурієнт, а не студент, відповідно не підлягаю під ст. 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку.."

Чи є законний спосіб ганантовано уникнути призову в процесі вступу?

Додаткові відомості:
• також я є вчителем ліцею, але в цьому році моє пед. навантаження дуже мале, тому під пункт про 0.75 ставки теж не підпадаю

• я ВПО і став на облік військомату тут(оригінал приписного зберігається у них).

• планую повертатися у своє місто в кінці травня

UPD:
Справа в тому що коли я закінчив колледж і пішов у військомат за приписним, то мені одразу ж видали повістку(втім тоді це була строкова служба, відповідно повістка на ВЛК була на 01.09)

До того ж приписне дійсне до 01.07То чи є можливим оновлення даних(місце навчання, місце роботи і подовження дії приписного), але без повістки,
Або ж якщо я прострочу оновлення данних, яка відповідальність за це передбачена? І чи вийде тоді вступити на магістратуру з простроченим приписним?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Максе!

    На моє глибоке переконання магістратура - це є не якась інша форма навчання, а продовження отримання вищої освіти, тільки на шабель вище. Тому шанси вступити до магістратури і продовжувати мати відстрочку доволі високі. Але радив би все ж у проміжок між бакалавратом та магістратурою бути обережним і постаратися не отримати повістку. Тому що на жаль не у всіх є таке саме розуміння Вашого статусу, як у мене.

    Для отримання повної консультації та опрацювання алгоритму дій, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись".

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Макс Клієнт рік тому

    Дякую за відповідь. Я саме тому і задав тут питання.Справа в тому що коли я закінчив колледж і пішов у військомат за приписним, то мені одразу ж видали повістку(втім тоді це була строкова служба, відповідно повістка на ВЛК була на 01.09)До того ж приписне дійсне до 01.07То чи є можливим оновлення даних(місце навчання, місце роботи і подовження дії приписного), але без повістки,Або ж якщо я прострочу оновлення данних, яка відповідальність за це передбачена? І чи вийде тоді вступити на магістратуру з простроченим приписним?

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      Макс! Ви мене трохи заплутали, тому що те що Ви написали в питанні розходиться з тим, що Ви написали далі - тут. Чи не було б складно Вам натиснути кнопку "звернутись" аби я міг розібратися напевно в тому, що саме Ви маєте на увазі? ))


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України