Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Договірне право, 09 травня 2023, питання №85047

Приостановка арендной платы.

Добрый День, с 01.01.2023 года юрлицо сдало в аренду нежилое помещение другому юрлицу. В связи с тем, что на данной территории идут военные действия и данный район находится под постоянным обстрелом, может ли Арендодатель не требовать от Арендатора оплату за аренду и применить в Доп.Соглашении к этому Договору следующую формулировку;
1. " Сторони дійшли згоди про зупинення орендної плати, за Договором оренди нежитлового приміщення № ... від 01.01.2023 р. , за к в і т е н ь місяць 2023 року у зв’язку з введенням воєнного стану із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» у зв’язку з повномасштабною військовою агресією російської федерації проти України.»
Заранее благодарим за разъяснение.
З повагою, Віктор. Мій контакт; vtmiata@ukr.net

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, якщо є домовленість обох сторін, орендна плата може не стягуватись. Раджу дійсно це оформити через додаткову угоду.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Так, звісно, Ви можете зробити таке доповнення до договору.

    Але, Ви повинні мати на увазі, що у випадку якщо орендодавець є суб'єктом підприємницької діяльності і це майно враховується як основні засоби, то сума орендної плати, яку він не стягує з відповідача по договору, буде все одно зарахована до податкового зобов'язання.

    Для того щоб цього не було, необхідно, окрім додаткової угоди, мати ще ряд документів, утому числі лист ТПП України. щодо засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Таке доповнення можливе лише за згодою сторін. Рекомендую посилатися в ньому на форс-мажорні обставини.

    Будуть питання, зверніться до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись"біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України