Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 23 травня 2023, питання №85697

Перерегистрация газового оружия.

Приказ министра МВД № 195 от 18.03.2022 отменён или нет?
Физически на адресе не нахожусь, разрешитель выносит мозг матери (женщина в возрасте), прислал трёх "пепсов" во всем снаряжении (каска, автомат, бронежилет)!, словно уголовник какой-то! И весь этот трэш исключительно за газовый пистолет!, это такое страшное оружие сегодня?

Відповіді юристів (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Едуарде!

    Треба знати, з якої причини Вас шукають працівники дозвільної служби.

    Дозвіл на придбання, зберігання і носіння газових пістолетів, револьверів і патронів до них видається за умови наявності довідки медичного закладу. Це довідка про стан здоров'я, де зазначено, що людина може володіти спеціальними засобами самооборони і ознайомлений з порядком їх зберігання, і застосування.

    Придбані газові пістолети протягом десяти днів з моменту покупки подаються громадянами до органу внутрішніх справ за місцем проживання для реєстрації та оформлення дозволу на їх зберігання або носіння.

    Дозвіл для газових пістолетів може бути видано кожному члену сім'ї власника газового пістолета, який має на це право. Дозвіл на зберігання і носіння безномерних або саморобних газових пістолетів (револьверів) органами внутрішніх справ не видається.

    У всіх випадках носіння газових пістолетів власник зобов'язаний мати при собі дозвіл. А якщо його немає, то до розгляду справи пістолет вилучається правоохоронцями.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Эдуард Клієнт 11 місяців тому

      Газовый пистолет был приобретен и зарегистрирован в установленном Законом порядке ещё в 90-х. Каждые три года перерегистрация, также в установленном порядке. Срок разрешения истекает в мае 2023, но есть приказ МВД за №195 от 18.03.22, согласно которому разрешения действительны до конца военного положения в стране, так вот вопрос, этот приказ отменили? Ищут исключительно по причине неявки в разрешительную систему по адресу, (физически там не нахожусь). Других претензий со стороны правоохранительных органов ко мне нет!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тоді рекомендую Вам передзвонити у дозвільну систему і з'ясувати у чому причина Вашого розшуку.

        • Эдуард Клієнт 11 місяців тому

          Спасибо Вам! Очень ценная рекомендация, звонить сотруднику, который лично выяснил все обстоятельства, а после отправил тяжеловооруженных гоплитов пугать мать-старушку, с воплями: "Он нарушает Закон!", так вот и хотелось бы узнать, в чем же я его нарушаю... А выяснять это по телефону с неадекватным, поверьте желания нет!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            К чему тут ирония? Каким Вы предполагете мой ответ при такой скудной информации? Могу сделать адвокатский запрос.

            • Эдуард Клієнт 11 місяців тому

              При всём Уважении и без эмоций, я хотел получить ответ на единственный вопрос:Приказ Министерства внутренних дел Украины от 18 марта 2022 года № 195 «О продлении срока действия разрешений в сфере оборота оружия, устройств и взрывчатых материалов во время действия военного положения в Украине»- на сегодняшний день действителен, или его отменили (дополнили), или ещё черт знает что произошло? Спасибо!!! P.S. Сам подобную информацию, в настоящий момент, проверить физически не могу.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Якщо Вас цікавить тільки це, то так, цей наказ чинний. Хоча для цього було зовсім необов'язково звертатись до юристів. Він є у вільному доступі тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0345-22#Text на сайті Ради, і біля нього немає звичайної в таких випадках відмітки "втратив чинність".

            • Эдуард Клієнт 11 місяців тому

              Большое, пребольшое СПАСИБО!!!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України