Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 31 травня 2023, питання №86109

Перевірка після подання рапорту

Планую звільнитися із ЗСУ по догляду за батьком. Довідка ЛКК є.
Яка перевірка буде проводитися після подання мною рапорту на звільнення.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Якщо рапорт Вам до командира частини вже поданий, далів порядок такий:

    Після надходження рапорту від військовослужбовця або заяви від його родичів про дострокове звільнення в запас за сімейними обставинами, командир військової частини зобов’язаний надіслати у триденний строк до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання сім’ї військовослужбовця запит для перевірки його сімейного стану.

    Керівник районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, одержавши документи від командира військової частини або заяву безпосередньо від родичів військовослужбовця про дострокове звільнення в запас, призначає комісію, яка перевіряє в десятиденний строк сімейний стан родичів військовослужбовця. За результатами перевірки складається акт обстеження, який надсилається для розгляду керівнику обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

    Керівник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки зобов’язаний у триденний строк розглянути документи про дострокове звільнення військовослужбовця з військової служби і за наявності законних підстав надіслати їх командиру військової частини, де проходить службу військовослужбовець.

    У разі відсутності законних підстав для дострокового звільнення військовослужбовця з військової служби за сімейними обставинами керівник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки надає заявнику відповідь про причини відмови і повідомляє про це командира військової частини, де проходить службу військовослужбовець.

    Далі командир повинен прийняти рішення про Ваше звільнення.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, перевірка формальна, головне щоб були подані правильні документи. Маю багатий досвід з вирішення вашого питання, натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Сергію!

    Повноваження щодо перевірки ТЦК та СП сімейного стану військовослужбовця з недавнього часу вже вилучені із законодавства. Тому по суті ніякої перевірки здійснено не буде, але від можуть вимагати документи, які підтверджують, що Ви єдиний доглядальник.

    Тому варто дуже уважно підійти до підготовки документів.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Сергій!

    Не рекомендую легковажити з перевіркою сімейного стану з боку ТЦК. Останній відомий мені випадок такої перевірки, стався в мого клієнта біля двох тижнів назад. Неготовність клієнта до такої перевірки може призвести до негативного звіту ТЦК командиру частини. Особливо це важливо, коли йдеться про таку підставу, як постійний догляд.

    Вдачи!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України