Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 20 червня 2023, питання №87016

Як взнати чи незаборонили виїзд за кордон

Доброго дня я колись погодилася бути поручительом а той хто брав кредит неплатив довго кошти і подали в суд і суд присудив що я маю сплатити біля 80000тис.грн це для мене великі кошти щей при том що я їх небрала вони подали на виконавчу службу для стягнення коштів заблокуіали картки в банку,і цікавить таке питання чи могли обмежити мене що я неможу виїхати за кордон?це я цікавлюся про свою дружину

Відповіді юристів (5)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 11 місяців тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня!

    Дізнатися щодо обмежень чи дозволу перетинати кордон України можна декількома способами, але найбільш надійний із них – подати письмовий запит до Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (поштова адреса: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601).

    Запит можна подати особисто, здавши його до канцелярії, або надіслати листа на поштову адресу центру. У такому запиті обов’язково потрібно вказати: прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування), реквізити документа, що посвідчує особу, яка подає запит. Для зручності, якщо у цьому є необхідність, можна зазначити адресу, на яку центр має надіслати відповідь (якщо вона відрізнятиметься від адреси вашого проживання (перебування)).

    Право на отримання інформації має особа, стосовно якої запитується інформація. У разі, якщо такий запит подаватиметься іншою особою, то додатково до цієї заяви потрібно додати документ на підтвердження:1. Згоди особи, стосовно якої запитується інформація, на розкриття конкретної інформації конкретній особі (це пов’язано з дією Закону України «Про захист персональних даних», який обмежує вільний доступ до чужих персональних даних).2. У разі необхідності – документи на підтвердження права представляти, діяти в інтересах особи, стосовно якої запитується інформація.

    Іншими способами є самостійна перевірка себе у наявних відкритих реєстрах боржників, наприклад у Єдиному реєстрі боржників, який веде Мінюст. Проте у цьому документі є відомості про боржників, але не має відомостей про обмеження у виїзді. Тому, щоб знати напевне, краще подати відповідний запит.

    ПРИКЛАД ЗАПИТУ

    Головний центр обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби Українивул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601

    від (ПІБ, дата народження, громадянство, реквізити паспортного документу, адресу проживання або адресу перебування)

    ЗАПИТ

    Прошу надати інформацію про можливе існування відносно мене тимчасового обмеження на право виїзду за межі України.

    Додаток на ___ аркушах.

    1. Ксерокопії всіх сторінок паспорта громадянина України.

    ___ ___

    (дата) (підпис)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 11 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Запрет на выезд за границу может быть установлен только на основании исполнительной надписи нотариуса или решения суда, по обращению исполнительной службы.

    Чтобы владеть ситуацией, Вы имеете право подать заявление в Государственную пограничную службу Украины для получения информации о наличии/отсутствии запрета на выезд за границу по указанным Вами основаниям (рассмотрение до 30 дней), либо по адвокатскому запросу по договору с адвокатом (срок рассмотрения 5 рабочих дней).

    При наличии вопросов или если нужна помощь, обращайтесь!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба ознайомитися з вашої виконавчою справою, якщо там не має заборони на виїзд тоді, так жінка може виїхати.

    Ознайомтесь з виконавчою справою можливо онлайн. Можу допомогти.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Треба зробити запит до ДПСУ. Можу в тому допомогти й подати адвокатський запит. По закону такий запит має бути розглянутий протягом 5 днів.

    Виникнуть додаткові питання, звертайтесь до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Потрібно подати запит до ДПСУ. Ви можете це зробити і самостійно.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України