Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 30 червня 2023, питання №87573

Продовження навчання з протермінованим паспортом громадянина України по дясягненні 18-річного віку

Доброго дня, моя донька знаходиться за кардоном з 09.03.22р. та продовжує навчатися онлайн в Україні у фаховому коледжі. 01.11.2022 їй виповнилося 18 років. Внутрішній паспорт України змінити не можливо, тому що знаходиться в Італії. Згідно Постанови від 21 жовтня 2022 р. № 1202 паспорт є дійсним. Питання в тому, що в неї вимагають новий паспорт для продовження навчання у 2023/2024 навчальному році на 4-му курсі (аргументують тим, що якась там програма не пропустить її згодом на отримання диплому). Для цього вона повинна поїхати на територію України, що зараз робити страшно.
Також вона має статус дитини з інвалідністю до 18 років. І згідно Постанови КМУ від 30 березня 2022 року № 390 цей статус є дійсним. Але, щоб нараховувати соціальну стипендію, знов таки просять надати документ про проходження МСЕК. Для цього вона повинна поїхати в Україну.
Підкажіть, чи відповідають їх дії громадянському праву, чи є вони правомірними?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Вимоги коледжу суперечать закону. Маєте право на оскарження до МОН.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Юлія Клієнт 10 місяців тому

      Дякую, за відповідь. Буду звертатися на горячу лінію МОН.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України