Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 06 липня 2023, питання №87893

Два собственника на участке,спорный вопрос.

Добрый день. Преобрели участок еще в 12ом году с товарищем на двоих , два собственника на равных правах 1/2часть.
Документ право собственности у товарища а у меня техническая документация.
Теперь он меня выживает с учаска .
Вопрос .
Я могу получить свою долю учаска?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо ви бажаєте продати свою частку запропонуйте її викупити своєму товарищу, якщо він не надасть відповіді або відмовиться її викупати, ви зможе продати її комусь іншому.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Ніщо не заважє Вам це зробити!

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви як співвласник земельної ділянки, що знаходиться у спільній частковій власності, маєте право як окремо, так і спільно з іншим співвласником, на виділ у натурі Вашої частки спільної власності або отримання відповідної компенсації за неї. Ви можете вимагати виділення у Ваше володіння, користування і розпорядження земельну ділянку, що відповідає розміру належної Вам частки. У разі недосягнення згоди між співвласниками щодо виділення частки спір вирішується у судовому порядку.

    Відповідно до ч. 2 ст. 364 Цивільного кодексу України якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим, співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки.

    Частина 4 статті 88 ЗК України передбачає, що власник спільної часткової власності земельної ділянки має право володіти та користуватися саме тією частиною спільної ділянки, яка відповідає розміру частки, що належить співвласнику.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України